Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kırsallarda 12 tane anasınıfı açacaklarını belirtti.


Akpınar, Ereğli´de özellikle kırsallarda 12 tane anasınıfı açacaklarını belirterek, bununla ilgili çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılında maddi imkanı iyi olmayan aileleri belirleyerek maddi destekte bulunacaklarını belirten Akpınar, SYDV´ye her yıl kaynak geldiğini belirtti. Akpınar, "Bakanlığımız bu yıl Türkiye genelinde bir hedef belirledi. 32 ilde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirildi. Bu iller arasında Zonguldak ilimiz yok. Ama biz ilimizin de zorunlu hale getirilmiş gibi bir şevkle hızla çalışma gösteriyoruz.


İlçe genelimizde özellikle kırsallarda anasınıfı olmayan köylerimize 20 öğrenci ve uygun bir yer bulursak ana sınıfı açma çalışmamız var. Okullar açılmadan 12 tane anasınıfı açacağız. 250 öğrenciyi daha okul öncesine katmayı hedefliyoruz. 2011 yılına kadar ilçemizdeki okul öncesi okula gidecek çocuklarımızı okullaştırma çabalarımız var.


Bu konuda köy muhtarlarımızın da bizlere büyük desteği var. İlçe Kaymakamlığımız da Özel İdare´den onarılması aşamasında bizlere destek veriyorlar. Ben bu konuda bize destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Taşımalı eğitimle ilgili Ağustos ayında ihalelerimiz vardı.


Pazartesi ile birlikte ihaleler sorunsuz olarak tamamlandı. Şuan sözleşme aşamasında. Bu konuda bu yıl da herhangi bir sorun yamayacağız" dedi.


Eğitim-öğretimin başlamasının ardından ilk iki hafta da maddi imkanı olmayan öğrencileri belirleyeceklerini belirten Akpınar şunları söyledi:

"Kaymakamlığımızdaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na her yıl ödenekler geliyor. Vakıf bizden yardıma muhtaç öğrencilerin belirlenmesini istiyor. Şu an okullarımıza kayıtlar başladı. İlk haftalarda bu öğrencilerimizi belirleyeceğiz. Özellikle maddi imkanı çok zayıf olan insanlarımıza maddi destekte bulunacağız. Bunun dışında bizim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak küçük fonlarımız var. Okul forması olmayan, alamayan çok mağdur çocuklarımız varsa bunları da formada kazandırma çalışmamız olacak."
Editör: Pusula Gazetesi