Ligin son haftalarında yaptığı çıkışı Altay deplasmanında sürdüremeyen Zonguldakspor, İzmir’den puansız dönmenin verdiği moral bozukluğunu atlatmaya çalışıyor. Pazar günü her iki yarıda kalesinde gördüğü gollerle Altay’a 2-0 mağlup olan Zonguldakspor, ayrıca Berkan Akdeniz ve Gökhan Akıllı’nın oyundan atılmasıyla maçı 9 kişi tamamlamıştı.

TİRESPOR MAÇI CUMA GÜNÜ!

Hafta sonu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) olması nedeniyle, 30’uncu haftanın maçları 11 Mart Cuma günü oynanacak. Zonguldakspor’un evinde Tire 1922 Spor maçının Cuma günü olması nedeniyle ekip hazırlıklara erken başladı. Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir, Altay maçında oynamayan oyunculara çalışma yaptırdı.

ŞENOL DEMİR: MAÇTA NE YAPTIKSAK KENDİMİZ YAPTIK

Altay deplasmanından puan çıkaramadıkları için üzgün olduklarına değinen Teknik Direktör Şenol Demir, “Tabi ki üzgünüz haftayı puansız kapattığımız için. Üç maçlık başarılı serinin ardından hepimizin beklentisi bunu sürdürmekti. Ne yazık ki galibiyet için gerekli oyunu ortaya koyamadık. İlk yarıda oyunun hakimi genelde bizdik. Maçta ne yaptıysak kendimiz yaptık.

Rakibe penaltı verdik, kendimiz golleri kaçırdık, iki kırmızı kart görende biziz. Ve doğal olarak ta sonuç 2-0, buna rağmen pozisyon bulduk mu bulduk. Beraberliği yakalayacak yüzde yüzlük pozisyonlara da girdik. Neticede böyle bir sonuçla karşı karşıya geldik.

HAKEMLİK BİR DURUM YOK!

Altay’dan aldıkları yenilgide hakem faktörünün olmadığını dile getiren Zonguldakspor’un teknik adamı, “Hakemin faktörü olduğunu düşünmüyorum. İkinci yarının hemen başında gelişen pozisyonda Gökhan’ın sarı kartlı olduğunu unuttu. Sarı kartı gösterince hatırladı ama yapacak bir şey yok demiş. Rakibe o noktada müdahale sarı karttır. Kartların doğru olduğunu düşünüyorum. Hakemlik çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum ama ilk yarıda rakibe de kart verebilirdi. Orada sadece bunu söyleyebiliriz. Bize çok rahat verdi, Altay takımının sertliklerinde kartını kullanmadı. Bizim yediğimiz kartlarda oyuncularımız hatalı, sarı kartın varsa daha dikkatli olmalısını devre arasında uyarmıştım. Sarı kartı olanlar aman dikkat edin, bu uyarıyı yapmamıza rağmen hatayı yaptı, yapmayacak. Profesyonel futbolcu bu hataları yapmamalı.

ÜÇ MAÇLIK ZORLU PERİYODA GİRİYORUZ

Ligde üç maçlık zorlu periyoda gireceklerini hatırlatan Teknik Patron Demir, “Altay maçı artık geride kaldı bunu bitirmek zorundayız. Nasıl üç maçlık seride 9 puanı aldık ve bitirdik şimdi de önümüzde üç maçlık bir periyot daha var. Cuma günü Tirespor maçı var, ardından Kırıkhan ve Turgutlu maçlarımız var. Buradan da alnımızın akıyla çıkmak zorundayız. Tirespor’da ligin güçlü ekiplerinden, evimizde galibiyetten başka bir alternatifimiz yok. Çocuklar inşallah tüm yüreklerini sahaya koyarak Tire maçından üç puan çıkarmayı hedefliyoruz.

EKSİKLER BAHANE OLAMAZ… 11 KİŞİ ÇIKTIK SAHAYA

İzmir deplasmanında eksiklerin bahane olmadığını belirten Şenol Demir, “ Eksikler vardı ama biz 11 kişi çıktık sahaya. Eksik falan çıkmadık yani, onların yerine de oynayan arkadaşlar ellerinden geleni yaptı. 9 kişi bile oyunu bırakmadı çocuklar, mücadele noktasında gol bulabilmek için çok efor sarf ettiler. O arada skoru eşitlemek için geride boşluklar da kaldı daha farklı da olabilirdi. 1-0 giden maçta risk almak zorundasın, eksikte kaldık bununla birlikte rakibe de pozisyon veriyorsun futbolun kuralı bu. O yüzden 11 -11 kalmamız lazımdı, eksik kalmamamız lazım diyorum çocuklara. Böyle şeylerde futbolda yaşayabiliyorsun.

Editör: Pusula Gazetesi