Çaycuma TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe,İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oktay Aksoy, TSO Başkanı Rıfat Sarsık ve yönetim kurulu üyeleri, TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney, KOSGEB İl Müdürü Adem Aypar ve banka müdürleri katıldı.

KOSGEB İl Müdürü Adem Aypar; “İnşallah kursu bitiren arkadaşlarımız iş kurma ve istihdam konusunda gerekli bilgileri edinmişlerdir. Sertifika alan arkadaşlarımızı gerekli evraklar ile bize başvurarak destek alabilirler. Bu belgeler Türkiye'nin her tarafında geçerlidir”diyerek destekler hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Serkan Keçeli kursları önemsedikleri ifade ederek; “ Şu an karşımızda Çaycuma’nın geleceği iş adamları, esnaf ve sanayicileri var. Hiç kimse büyük sanayici olarak dünyaya gelmiyor. Her şeyin bir başlangıcı var. Bu işe aday olduğumuzun bir göstergesidir. Bu belge ile elde etmiş olduğumuz bilgi aslında sizin 50 bin lira hibe 150 bin liraya kadar sıfır faizli uzun vadeli imkana sahip oluyoruz. İş kuruyorken en önemli mesele doğru zamanda doğru yerde doğru işe başlangıç yapabilmektir. Bir şeyler yapılırken acele etme düşüncesi kafanıza yerleşebilir, acele etmeyiniz. Doğru zamanı bulabilmek en önemli hedefiniz ve önceliklerimizden biri olsun. Çaycuma'nın ’da doğru iş için doğru yer diye düşünüyorum. Çaycuma içinde kuracağınız iş yerinin hangi mahalle, caddede olduğu yapılacak işin kalitesi kadar önemlidir. Geçmişte insanlar yaşaya yaşaya öğrenirdi. Şimdi sizler işin teorisini öğrenmiş oldunuz. İnşallah hepiniz doğru yerde ve zamanda doğru işler yapanlardan olursunuz. 20-30 yıl sonra Çaycuma’da sözü geçen iş adamlarından olursunuz”diye konuştu.

Ardından kursu başarı ile bitiren 29 kişiye belgeleri takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi