Zonguldak Galericiler Kooperatifi Başkanı Mustafa Özcan, galericilerin şehir dışına taşınması adına Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´in kendilerine İkinci Makas mevkiinde yer gösterdiğini, ancak galericilerin gösterilen yeri uygun bulmadığını dile getirmesine rağmen henüz ikinci bir yer alternatifinin gösterilmediğini söyledi. Özcan daha önce de dile getirdiği Kuzlu´ya taşınmak isteğinde samimi olduklarını anlatarak, önceki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Özcan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüşmek istediklerini ama telefonlarına bile cevap alamadığını ifade etti. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref tarafından gösterilen yeri beğenmeyen galericiler, Eşref´ten alternatif yer göstermezse Kozlu´ya taşınacaklarını söylemiş, bunun üzerine Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´da galericilerin aba altından sopa gösterdiğini belirterek, Kozlu´nun alternatif olduğu için tercih edilmemesi gerektiği cevabını vermişti.


Özcan, "Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile verdiği cevabın ardından görüşme fırsatım olmadı. Kendisi telefonlarıma bakmıyor. Bir araya gelirsek görüşeceğiz" dedi. Galericilerin de Kozlu´yu Zonguldak´tan ayrı yer olarak düşünmediğini ve bu nedenle Kozlu´ya gitmek istediklerini vurgulayan Özcan, şöyle devam etti:


"Kozlu ile Zonguldak´ın bir farkı yok. İç içe geçmiş bir yer. Kozlu´yu Zonguldak´tan ayrı bir yer olarak düşünmediğimiz için öyle söyledik. Ha Kozlu, ha Zonguldak. İkisi de aynı standartlarda. Bize Zonguldak yer verse bile Kozlu´da bizim dediğimiz yerler bize verilirse yine Kozlu´ya gideriz. Bizim için bu daha iyi. Galerici bütün arkadaşlarım tamam diyor. Zaten Kozlu´nun içerisindeki galericilerimizi de yanımıza toplayıp bir araya geleceğiz. Ama bekliyoruz. Her an her şey olabilir. Özcan, kendilerine gelen genelgede, 2009 yılının Mayıs ayı sonuna kadar taşınmaları gerektiğini aksi takdirde ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını hatırlattı.Genelgede ise özetle şu ifadeler yer alıyor:


"Bugüne kadar 15 ilde galericilerin şehir dışına çıkarıldı. 45 ilimizde çalışmalar devam ederken, 17 ilimizde çalışmalara henüz başlanmadı ve 4 ilimizde ise oto galerisi bulunmadığı tespit edilmiştir. ´Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 100 binden fazla olan ilçe belediyeleri ikinci el oto galerilerini 2009 Mayıs ayı sonuna kadar yerleşim alanları dışında belirlenecek mekanlara taşıyacaklardır. Genelgenin uygulanmasına ilişkin koordinasyon bizzat valilikler tarafından sağlanacak ve uygulamada ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca denetimlerde genelge emirlerine uyulup uyulmadığı bakanlığın denetim amirleri tarafından incelenip gereğinin yapılması temin edilecektir. Oto galerisi açılmasına izin verilmeyecek, ruhsatsız çalışılan yerler derhal kapatılacak."

Özcan, genelgede galerilerin taşınması ve cezai işlem konularının açıkça belirtildiğini ve Vali Erdal Ata´nın da koordineli bir şekilde konunun çözümüne çalıştığını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi