Zonguldak'ta, 34 yaşındaki Burak Demirtürk, annesi 57 yaşındaki Hilmiye Demirtürk ve 39 yaşındaki Safiye Geyik'in tabancayla öldürülmesiyle ilgili aranan 34 yaşındaki Hasan Köroğlu polise teslim oldu.

Emniyet Müdürlüğü Ek binasındaki Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu süren H.K., polis otosuna bindirilerek ev aramasına getirildi. Aşk cinayeti iddiasıyla tutuklanan zanlının cinayetleri işlediği suç aletine de ulaşıldı öğrenildi. İlk ifadesinde ölenlerden Safiye Geyik'in eski sevgilisi olduğunu söyleyen Hasan Köroğlu'nun, onunla arkadaşı Burak Demirtürk arasında 'duygusal yakınlaşma' olduğunu düşünerek cinayetleri işlediğini söylediği ileri sürüldü.

AŞK CİNAYETİNİN DETAYLARI

Hasan Köroğlu ile öldürdüğü Safiye Geyik 1.5 yıl imam nikahlı olarak yaşadılar. Hasan, Safiye ile barışmak istedi, olaydan 3 günce de zorla Zonguldak’a getirdi. 4 yaşında 1 kız çocuğu olan ve evli olduğu iddia edilen Safiye Gedik, Hasan’la barışmak istemedi. Safiye’yi çocukluk arkadaşı ve akrabası olan Burak Demirtürk’ün evinde olduğunu öğrenen Hasan, Burak’ın kapısına dayandı. Hasan aralarında ilişki olduğunu öğrenince önce Burak’ı sonra da Safiye’yi kafasından vurdu.

Burak’ın annesi Hilmiye Demirtürk de öldürüleceğini anlayınca kapıya doğru koşmaya başladı. Hasan, kapıda kısa süreliğine kadınla boğuştuktan sonra onu da kafasından vurdu. Sonrasında ise silahı olay yerinde bırakıp, kapıyı da kilitleyip kaçtı.


Editör: Pusula Gazetesi