Albayrak: ´Türkiye´nin turizmde eksiği var. Zonguldak çok güzel bir şehir, doğanın bütün harikaları bir şehirde toplanmış. Bir şehrin turizminin gelişmesi için halkın desteklemesi gerekiyor. Zonguldak´ta turizme engel yok" dedi.



Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.


5 yıl aradan sonra tekrar Belediye Başkanlığı´nı kazanan Belediye Başkanı Eşref´in tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirten Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Zonguldak´ın doğal güzelliğine hayran kaldığını belirterek, Başkan Eşref´e, Zonguldak´ta turizmin ne aşamada olduğunu sordu. Zonguldak´ın sosyal açıdan kendini geliştirdiğini belirten Albayrak, şunları söyledi.


"Başkanımız, bir süre siyasete ara verdikten sonra tekrar Zonguldak´ın başına geldi. Kendisini tebrik etmek için ve engel tecrübelerinden faydalanmak izin Zonguldak´tayım. 29 Mart´taki başarısını tebrik ediyoruz. Bir önceki dönemdeki çalışmalarını takip ettik. Zonguldak´a çok güzel hizmetler etti. Bu nedenle ben daha çiçeği burnunda bir başkanım. Başkanımızın birikim ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Belediyecilik konusunda kendisinden destek istiyorum. Belediyedeki çalışmalarını görmek için buradayım. Çok güzel işler yapılıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Akçakoca´yı turizme kazandırmak için çok çalışıyoruz. Turizmin olabilmesi için sosyal görüşlü olması gerekiyor. Düzce ile Akçakoca biraz sağ görüşlü. Zonguldak çok farklı bir şehir ve Zonguldak´ta sosyal görüş bakımından alt yapısının güçlendirmiş bir bölgedir. Akçakoca ülkedeki turizmden bir pay alacaksa, çağdaş gelişimi ülkeye yerleşmesi amacıyla uzun süre kalması için ciddi çalışmalar gerektiriyor. Bu yönde ciddi çalışmalarımız olacak. Türkiye´nin turizm de eksiği var. Buna sadece bir ilin turizmi gelişmemiş şeklinde bakmamak lazım. Zonguldak çok güzel bir şehir, doğanın bütün harikaları bir şehirde toplanmış. Sadece reklam ve tanıtım eksikliği var. Biz Akçakoca´yı tanıtma girişimlerindeyiz. Akçakoca´yı herkese tanıtıp turizmi geliştireceğiz. Bir şehrin turizminin gelişmesi için halkın çok büyük destek çıkması gerekiyor. Zonguldak´ta turizme engel yok. Herkes elbirliği ile çalışmalıdır."


Eşref: ´Akçakoca´yı kardeş şehir olarak kabul ettik´


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, Zonguldak adına Akçakoca´ya elinden geldiği kadarı her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.


Akçakoca´yı kardeş şehir olarak kabul ettiklerini ve bunu zamanla resmileştirmek istediklerini belirten Eşref; "Akçakoca ve Zonguldak coğrafi açıdan birbirine benzeyen kentler. Bu benzerlikle zor şehirlere yapılması gereken benzerlik örtüşüyor. Birbirimizle şehirciliğin gelişmesi açısından neler yapılabilir konuştuk. Çiçeği burnunda belediye başkanımız Akçakoca´nın takdirini kazanmış bir belediye başkanı. Bu takdirin altında kalmayacağına ve bunun için çok çalışacağına inanıyorum.


Önümüzdeki beş yıllık süreci dolu dolu Akçakoca´nın faydalarına kullanacağını hissediyorum. Çünkü geçmiş dönemlerde belediye başkanı olmadan önceki çalışmalarını da biliyoruz. Belediye başkanı olmadan önce şehirde attığı önemli adımları biliyoruz. Mesleği de inşaat mühendisiydi. Bende bir inşaat mühendisi olarak meslektaşım olan başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.


Akçakoca´yı kardeş şehir olarak kabul ettik. Zamanla bunu resmiyete dökebiliriz. Bütün ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü desteği vermeye hazırım. Sıkıntılarını gücümüz yettiğince her türlü yardım için elimizi uzatmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi