Zonguldak'ta, 34 yaşındaki Burak Demirtürk, annesi 57 yaşındaki Hilmiye Demirtürk ve 39 yaşındaki Safiye Geyik'in tabancayla öldürülmesiyle ilgili aranan 34 yaşındaki Hasan Köroğlu polise teslim oldu. İlk ifadesinde ölenlerden Safiye Geyik'in eski sevgilisi olduğunu söyleyen Hasan Köroğlu'nun, onunla arkadaşı Burak Demirtürk arasında 'duygusal yakınlaşma' olduğunu düşünerek cinayetleri işlediğini söylediği ileri sürüldü.
Olay, Çınartepe Mahallesi Baruthane Sokak’ta dün meydana geldi. Hilmiye Demirtürk ve yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıkan oğlu Burak Demirtürk'den haber alamayan yakınları evlerine gitti. Açık kapıdan içeriye giren yakınları Hilmiye ve Burak Demirtürk ile Safiye Geyik'in yerde cesetleriyle karşılaştı. Gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede 3 kişinin tabancayla başlarına birer kurşunla vurularak öldürüldükleri belirlendi.

TESLİM OLDU

Olayın şüphelisi olarak aranan Burak Demirtürk’ün arkadaşı Hasan Köroğlu, bu sabah saatlerinde polise teslim oldu. Sağlık kontrolünden geçirilen Hasan Köroğlu'nun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ndeki sorgusu devam ediyor.

Polisin yaptığı araştırmada iddiaya göre Hasan Köroğlu, 2 yıl önce tanıştığı Bursa'da oturan Safiye Geyik ile birlikte Zonguldak'ta yaşamaya başladı. Safiye Geyik, kısa süre önce Hasan Köroğlu'nu terk ederek arkadaşı Burak Demirtürk ile konuşmaya başladı. Bunu öğrenen Hasan Köroğlu ile Burak Demirtürk'ün araları açıldı. İki arkadaş olaydan 3 gün önce de Hasan Köroğlu'nun, Burak Demirtürk'ten borcunu ödemesini istemesi üzerine kavga etti.

Arkadaşı ile eski sevgilisi arasında gönül ilişkisi olduğunu düşünen Hasan Köroğlu, dün evde bu olaylar yüzünden çıkan tartışmada cinnet getirip Safiye Geyik, Burak Demirtürk ve Hilmiye Demirtürk'ü tabancayla başlarından birer kurşunla vurarak öldürdü.

"BURAK, BAŞKA BİR KIZLA EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU"

Burak Demirtürk'ün eniştesi, Burak ile Safiye arasında duygusal yakınlaşma olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Burak, Devrek İlçesi'nde bir kız ile evlilik hazırlıkları yapıyor, çeyiz hazırlıyordu. Safiye ve Hasan, bir süre önce ayrılmışlar. Hasan, barışmak için kadını Zonguldak’a çağırmış. Kadın gelmiş ama barışmamışlar. Burak da Hasan’ın arkadaşı olduğu için kadını o gün evinde misafir etmiş. Sabah Hasan eve gelmiş ve hepsini vurmuş. Burak ile Hasan’ın 3 gün önce alacak verecek meselesi yüzünden kavga ettiğini öğrendik."



Editör: Pusula Gazetesi