Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar konuşmasında; "Merkez Bankası´nın enflasyon hedefine baktığımız zaman, asgari 3,7 azami 6,90 ortalaması 5,3 iken kamu iş veren kurulunun bize getirdiği teklif, 2+2. Bu rakam, mutabakat metnine kamu çalışanlarının imza atmasını isteyen bir teklif değil. Hem toplu sözleşme talebimize yönelik bir ifadenin yer almaması, hem de önerilen rakam kamu çalışanlarına müjde olamamıştır.


Yüzde yüz yapılması üzerinde anlaşılan 17 madde, üzerinde ortak çalışılıp özlük hakları boyutunda giderilmesi yönünde 18 madde var. Mali haklara ilişkin önemsediğimiz çocuk yardımında 0-6 yaşın 0-14´e çıkarılması ve çocuk sınırlamasının kaldırılmasıydı. Yaşa dokunulmadı ancak 2 çocuk sınırlaması ortadan kalktı. 2 çocuktan fazlasına yardım yapılmıyordu, şimdi çocuk sınırlaması kalktı" dedi.


Memur-Sen olarak masada dile getirdiklerini son saniyeye kadar artırmak için çalışacaklarını söyleyen Aşkar; "Sendikamız taleplerini gerçekleştirmek için bütün planlarını uygulamaya koyacaktır.


Başbakan ve ilgili bakanlarla görüşerek taleplerimizi söyleyip, önerilen zam oranının artırılmasını ve kamu çalışanları yararına yeni kazanımlar sağlanması için elimizden geleni yapacağız" cevabını verdi.

Editör: Pusula Gazetesi