Gökçebey&[#]8217;de meydana gelen ve ilçe merkezinde su yüksekliği 1.5 metre kadar ulaşan selin oluşma nedenleri belirlendi. İnceleme ve çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi, DSİ ve belediye ekipleri, selin nedeninin ise yıllardır süre gelen yanlışlıklar ve ihmalden kaynaklandığını tespit etti.


Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, ilçedeki Ağusto Deresi&[#]8217;nin 1991 yılındaki taşkında ve 2009 yılındaki taşkınlarda benzer sebeplerden taştığını öğrendi. İlçeyi ziyarette Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan´ın anlattığı ihmal ve yanlışlıklar, Toptan´ı da şaşırttı.


Toptan, "Yanlışlarımızı ve ihmallerimizi görüyoruz. 1991 yılında da Gökçebey´de benzer sel felaketi yaşandı. O günkü sebeplerle, şimdiki sebeplerin örtüştüğünü görüyoruz. Ders alınarak alt yapı yapılsaydı, bu sel felaketini yaşamazdık. Hepimizin kusuru var. Umuyorum, bundan sonraki çalışmalarda ders olurlar" dedi.

Toptan, Gökçebey Kaymakamlığı&[#]8217;na vekâleten bakan Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ve DSİ yetkililerine dikkatli, geleceği düşünerek çalışma yapılması konusunda sıkı tembihte bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi