Toplantıya; CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Ahmet Altun; “İki önce Zonguldak’ta örgütlerde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun, Milletvekillerimiz Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş’ın katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirdik. Partimizin dünü, bugünü ve geleceğini konuştuk. Bu anlama Genel Başkan Yardımcılarımızın isteği üzerine ilçelerde toplantıların yapılması gündeme geldi.

Bizler seçimle göreve geldik ve bu zaman zarfında rakiplerimiz oldu. Rakipler hakkında konuşurken haddini ve maksadını aşan sözlerde sarf edilmiş olabilir. Bunları unutup yeni bir sayfa açmanın zamanı geldiğine inanıyorum. Bu toplantı neticesinde bu Genel Başkanlarımıza bilgi vereceğim. Partimiz ve bölgemiz için ne yapılabilir bunlarla ilgili tartışıp konuşmamızda yarar var. Bugün neyimiz var neyimiz yok ettiğimizdeki taşları dökelim. Tek arzum kapıdan dışarı gülerek çıkmaktır”diye konuştu.

CHP Çaycuma İlçe Başka Tuncay Akyol ise ; “30 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi adına halkımızın büyük destekleri ile bir ilçe ve 3 belde belediyesini kazanan partimize, Belediye Başkanlarımıza ve Belediyemize hizmet ve çalışma anlamında çok büyük sorumluluk yüklenmiştir. Yüklenen bu görev ışığında vatandaşımıza hizmet etmek için yoğun çaba ve güç sarf edilmektedir. Ezber bozmuş, adeta destan yazmaktadır. Belediyelerimiz iktidar Belediyesi değildir. Devletin bir çok imkan ve olanaklarından yoksun olmalarına rağmen hiçbir Belediye Başkanımız muhalefet belediyesi olduğundasın yakınmamıştır. Tamamen kendi imkanları be tasarruf tedbirleri ile kişisel yetenekleri ve becerileri ile yapılacak projeleri teker teker hayata geçirirken bir taraftan da yanlış idare sonucu borç batağına giren beledilerimizin borçlarını ödemektedirler. Bugün Çaycuma’da hangi iktidar Belediyesi 50 yıl sonra hizmet edecek projelere imza atabilmiştir. İktidar Belediyeleri bu hizmetlere cesaret dahi edemediler ve edemeyecekler.

Toplantı parti içi görüşmeler nedeniyle basına kapalı olarak devam etti. İlçe ve belde örgütlerimiz ile beraber belli aralıklarla her toplantıyı başka belediyemizde yapmak kaydı ile Belediyelerimizin çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmak hem Belediyelerimizin ve örgüt arasında birliği maksimum seviyeye çıkarmak amacı ile toplantılarımızın devamını sağlayacağız”diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi