TÜRK-İŞ, Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak tanımlanan “İş Kanunu ile Türkiye iş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” ile yapılmak istenen düzenlemelere yönelik işçilerin hassasiyetini ortaya koymak ve tepkileri duyurmak amacıyla imza kampanyası düzenliyor.

TÜRK-İŞ’in aldığı karar doğrultusunda konfederasyona bağlı Sendikalar, Zonguldak’ta da imza kampanyası düzenleyecek. İmza kampanyası 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Saat: 10.30’da Zonguldak Valiliği yanında bulunan Şehitler Anıtı önünde açılacak stantta başlatılacak. İmza kampanyası 4 Mart 2016 Cuma günü akşamına kadar sürecek. Toplanan imzalar, TÜRK-İŞ Bölge Temsilciliği aracılığıyla iktidar partisi yetkililerine ulaştırılacak.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun 24 Şubat 2016 tarihinde Bursa’da yaptığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 81 ilde TÜRK-İŞ İl Temsilcilikleri öncülüğünde 29 Şubat 2016 Pazartesi günü imza kampanyası başlatılacak. Zonguldak’ta da talepleri içeren metin TÜRK-İŞ İl Temsilcileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve bağlı sendikalar tarafından imzaya açılacak. Türk-İş’ten yapılan açıklamada “Başbakanlık tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan kanun tasarısı, ilgili komisyonda görüşülerek bazı değişikliklerle kabul edilmiştir. Kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak bilinen kanun tasarısı bu şekliyle yasalaşırsa, işçiler daha da olumsuz çalışma şartlarıyla karşı karşıya kalacaktır” denildi. TÜRK-İŞ, kanun tasarısıyla ilgili işçilerin hassasiyetini ortaya koymak ve oluşan haklı tepkileri duyurmak amacıyla başlangıç olarak 81 ilde bir imza kampanyası başlatılması kararının alındığını belirtti.

“KİRALIK İŞÇİLİK ÇALIŞANLARA YENİ BİR TEHDİTTİR”

TÜRK-İŞ, Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak tanımlanan “İş Kanunu ile Türkiye iş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” ile yapılmak istenen düzenlemeler birçok işçi için tehdit niteliğini taşımaktadır. Bu düzenleme yasalaşırsa; Mevcut 10 milyon çalışana kiralık işçilik yolu açılacak, İşçiye ayrım yasallaşacak, İşveren işçiyi istediği gibi çalıştırabilecek, İşçiler taşeronluğu bile arar hale gelecek. Hükümetin, işçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz”.

Editör: Pusula Gazetesi