AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Külünk Kdz. Ereğli ilçesinde düzenlenen “Başkanlık sistemi ve yeni anayasa” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferansı düzenleyen AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, gençlik yıllarından bu yana davasında ve misyonunda Metin Külünk’ün tanıdığı iki Metin’den biri olduğunu söyledi. Selamlama konuşması yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Başkanlık sisteminin Türkiye için hem gerekli hem de demokratik bir sistem olduğunu söyledi.

Konferans öncesinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, slayt gösterisi ile katılımcılara tanıtıldı. Konuşmasının başında Ereğli ve Zonguldak ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Külünk “Zonguldak hak ettiği yerde değil” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Halil Posbıyık’a isim vermeden göndermede bulunan Külünk “Burada kibiri, Bu şehri küçültenleri alaşağı ettiniz. Kaderinize sahip çıktınız. Kdz. Ereğli’nin deniz ile buluşan. İstanbul’a, Ankara’ya 1,5 saat mesafedeki bu şehri yeniden ayağa kalkışının yolunu açtınız. Önce size teşekkür borcumuz var. Kulağımız buradaydı. ‘Kdz. Ereğli ne olacak?’ diyorduk. Biri vardı buralarda, habire esip gürlüyordu. ‘Karşıma şu çıksın, bu çıksın’ deyip duruyordu. Karşısına Doktor Hüseyin çıktı, karşısına Fatih Çakır çıktı ve Kdz. Ereğli’nin milletle buluşmasının önünü açtı. İnanıyorum ki 2014’ten bu yana Kdz. Ereğli kabuğunu kırmak için, AK Partili belediyecilik anlayışının ne demek olduğunu ifade etmek için son derece güzel hizmetlere imza koyar, belediyeciliği de en güzel şekilde yerine getiriyordur. Ama Zonguldak ile ilgili söyleyeceklerimiz var. Bu şehir hak ettiği yerde değil. Bu şehir o sıkışmışlıktan kurtulmalı. Son derece önemli bir şehir burası. Deniz, dünyanın en önemli ulaşım yolu. TEM bu kadar yakın. Bu şehir sıkışmışlıktan kurtulmalı, diyorum. Bunu kim başaracak? Bunu hep beraber başaracağız” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi