Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir kişi, otomobilinde çıkan yangını söndürmeye çalışırken hafif şekilde yaralandı. Çıkan yangında otomobil kullanılamaz hale geldi.
Yangın, Hamzafakıhlı Mahallesi Bahçe Sokak'taki bir evin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Karataş’a ait 67 LY 569 plakalı araçta elektrik aksamından kaynaklanan bir yangın meydana geldi. Bir anda alev topuna dönen aracındaki yangını kendi imkanları ile söndürmeye çalışan Karataş, alevlerden etkilenerek yaralandı. Mahalle sakinlerinin de hortumlarla su tutup, kovalarla su döktüğü yangın söndürülemedi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri alevlere müdahale ederek, yangını söndürdü. Yanan otomobilini gözyaşları içerisinde izleyen Hüseyin Karataş, polislere "Bir baktık araba yanıyor. Suyla söndürmeye çalıştık" dedi. Yangın sırasında hafif şekilde yaralanan Karataş, hastaneye gitmek istemedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araçta çıkan yangın nedeniyle soğutma çalışması yaparken, LPG tüpünün patlamaması için de bağlantılarını söküp önlem aldı.
Polis ve itfaiye ekipleri yangınla ilgili tutanak tutup olay yerinden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi