Ereğli- Kandilli arasındaki mevcut yolun meydana gelen heyelanlar sonrasında büyük tehlike arz etmesi üzerinde 2007 yılında yeni yol yapımına başlanmıştı.


2007 yılından bu yana yapılan çalışmalarda 4 bin 800 metrelik yolun ancak 2 bin 400 metrelik alanında çalışmalar tamamlanabildi. Yol çalışmalarının tamamlanması aşamasında halk kendi arasında para toplayarak yolun bitirilmesi için çaba harcayacak.


Hükümet tarafından ödeneği çıkartılan ve İl Özel İdarenin yapımına devam ettiği yolda iş makinelerinin artması için birçok kez başvuru yapılmasına rağmen gelişme olmadığı, bölgedeki halkın korku içinde mevcut yolu kullandığı belirtiliyor.


Yeni yolun kaba çalışmalarının kış ayı sonuna kadar bitirilebilmesi için özel kömür işletmelerinden de iş makinesi desteği istendi. Kış ayında yeni heyelanların olduğu mevcut karayolunun bu sene daha tehlikeli hale geleceği belirtilirken, yolun kaba çalışmasının bitirilmesi halinde kış ayında bu yolu kullanmak isteyen halk, sorunu Valiliğe, oradan da bir çözüm bulunmazsa Ankara´ ya taşımayı hedefliyor.


Kandilli ve beldeleri için büyük önem taşıyan yolun çalışmalarını hızlandırmak isteyen Kandilli halkı, oluşturduğu komite ile bu soruna çözüm arıyor. Belediye Başkanı Nihat Saral başta olmak üzere GMİS Armutçuk Şube Başkanı, işletmeciler ve vatandaşlardan oluşan komite biraraya geldi.


Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, toplantıda yaptığı konuşmada, yolun hızlandırılması için işçilerin Cumartesi ve Pazar günü de çalışmaları için şirket yetkilileri ile görüşeceklerini ve bu çalışmadan dolayı ortaya çıkacak olan maliyeti gerekirse para toplayarak ödeyeceklerini söyledi.


Saral, "2007 yılında çalışmalarına başlanan ve bitiminde Ereğli Kandilli arasını 5 kilometre azaltacak olan bu yolda çalışmaların ağır gitmesi bizleri son derece üzüyor.


Bu yolla ilgili ödenek çıkartılmasına rağmen iş makinesinin yetersiz olması nedeniyle çalışmalar çok ağır işliyor. Bizim istediğimiz, buraya daha fazla önem verilmesi.


Kış ayı geldiğinde mevcut yolu kullanan herkes bir korku içerisinde Ereğli´ye gidip geliyor. Burada çalışan işçilerin mesai parasının belirli kısmını iş adamımız Sayın Osman Tan´ ın karşılaması ile verdik. Belediye olarak zaten bizim bu yola bir destek vermemiz söz konusu değil.


Gerekirse Kandilli ve beldelerinde yaşayan insanlarımızdan para toplayarak burada çalışan işçilerin hafta sonu parasını vererek onların çalışmasını sağlamak. Bizler bir kez daha Valimizin yanına giderek buradaki çalışmaların hızlanmasını isteyeceğiz" dedi.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şeref Bozkurt ise 1500 üyeleri ile yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi