Amelebirliği’nin Nizam Caddesi’nde bulunan eski binasının yıkılarak yerine kız öğrenci yurdu yapılacağını ve projede sona gelindiğini belirten Başkan Osman Balamir, “Üniversitede bu sene çoğu kız öğrenci, kiraların yüksek olması nedeniyle, kayıt dondurup geri gittiğini biliyorum. ‘Yurt’ deyip geçmeyin, 60 kişi işe girecek. Esnaf falan derken burada 100 kişi ekmek yiyecek” dedi.


Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, Zonguldak Merkeze bağlı Nizam Caddesi’nde bulunan Amelebirliği eski binasının olduğu alana yapılacak kız yurdunun projesi hakkında bilgiler verdi.

YURTKUR Genel Müdürüyle görüşerek kız öğrenci yurdu yapmak istediğini belirten Balamir, o bölgede bulunan esnafın da bundan faydalanacağını söyledi. Esnafı mağdur etmeyeceklerini belirten Balamir, yurtta 60 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

“ÇOĞU KIZ ÖĞRENCİ KİRALARIN YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE, KAYIT DONDURUP GERİ GİTTİ”

Yurdu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatacaklarını belirten Balamir, şöyle konuştu:

“Zonguldak’a geldiğimizde binalarımızı inceledik, ne girişinde, ne çıkışında güvenlik var. Bina su almaya başlamıştı, bunun tabana inmesini bekleyemezdik. Bu yüzden binanın yenilenmesi gerektiğini gördük. Yenilenirken de, Zonguldak’ımızın acil ihtiyacı olan koşulları araştırdık. Zonguldak’ta göç var, işsizlik var, bir de bunun yanında üniversitemiz var. YURTKUR Genel Müdürümüzle görüştük, ‘Burayı yurt yapmak istiyorum’ dedim. Müdürümüz de, ‘Kız yurdu yapalım’ dedi. ‘Tamam, uygundur’ dedim. Üniversitede bu sene çoğu kız öğrenci kiraların yüksek olması nedeniyle, kayıt dondurup geri gittiğini biliyorum. Bu yüzden yurt kurmaya karar verdik. Bizim de standart bir gelir açısından burayı yapıp YURTKUR’a kiralayacağız. Biz çalıştırmayacağız, kendileri yurt koşullarında öğrenci şartlarında işletecekler. Odaları biz son teknoloji ile döşetiriz, internet, bilgisayar aklınıza gelebilecek teknolojilerle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatacağız. Bunları yaparken çevreyi de düşünüyoruz. Taksicisi de sevinecek, kuruyemişçisi de sevinecek. Neden, orada 300 kişilik yurt olacak.”

“ESNAFLA BİRLİKTE 100 KİŞİ EKMEK YİYECEK”

Projede sona gelindiğini ifade eden Balamir, şunları söyledi:

“300 kişi az değil, bir hareketlenme olacak. Çevrede bir hareket olacak, caddenin özelliği olarak, Gazipaşa Caddesi kapanırsa, araçlar buradan geçecek. İki katlı otopark olacak. Otopark sorunu büyük, bankamatikten bir para çekeceksiniz, çarşıda on tur atıyorsunuz. Trafik sıkıntılı, hiç olmazsa o yönde bir katkımız olsun. Binanın altında esnaf arkadaşlarımız var, biz onları mağdur edecek değiliz. Proje dahilinde onlar da kalacak. Diğer yerlerle binanın şeklini tam köşeye uydurmak için çalışıyoruz. Hep beraber Zonguldak’ımızı güzel hedefine ulaştırmaya çalışıyoruz. ‘Yurt’ deyip geçmeyin, 60 kişi işe girecek. Esnaf falan derken burada 100 kişi ekmek yiyecek. Yüz kişiyi dörtle çarpsanız, dört yüz kişilik aile eder. İleride AVM açılıyor, Mithatpaşa Tüneli yapılıyor, o da açılacak. Tünelin ucundaki ışığı görmek zorundayız. Göremezseniz, bu yatırımları göremezsiniz. Amelebirliği’nin buradan kazancı şimdiki kiradan yüzde bin artış olacak.”

Editör: Pusula Gazetesi