TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı&8217;nı ziyaret etti. İçerisinde değişiklik yapılan parti binasını gezen Köksal Toptan sonra basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önce konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, &8216;Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Teşkilat çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyor. Genel seçimler, yerel seçimler ardından bizi çok yakından ilgilendiren teşkilat çalışmalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda il kongremizi yaptık. Bu yarışta her defasında kazananın ve kaybedenin olmadığını söyledik. Zonguldak için yaptığımız hizmetleri zaman, zaman paylaşıyoruz. Çok güzel şeyler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek&8221; dedi.
Zonguldak&8217;ın 7 yılını değerlendiren Köksal Toptan, aktif siyasete başladığını bildirdi. Partilerin yöreye hizmet için merkezi hükümetle önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Toptan, &8220;TBMM Başkanlığı görevini 2 yıl kadar yürüttüm. Bu günden itibaren etkin siyasete il merkezini ziyaret ederek başladık. Geçen iki yıl içerisinde Zonguldak&8217;a çokça geldim. Ama çeşitli etkinlikler sebebiyle geldik. Anayasa ve yasaların gereği parti çalışmalarına katılma imkanımız olmadı. O sebeple de parti merkezimizin bu şeklini görememiştim. Parti teşkilatları yerel yönetimlerle birlikte bulundukları yörenin ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara ile bulundukları yer arasında çok önemli köprü görevi yapar. Parti teşkilatları kendi kulvarlarında yerel yönetimlerde kendi kulvarlarında bu hizmetleri yerine getirmek için yarışırlar. İktidar partisi eksiklikleri yerine getirmek, ihtiyaçları karşılamak için çaba harcarken muhalefet partileri de kendi açılarından gördükleri eksiklikleri yanlışlıkları dile getirerek birbirlerini tamamlayan ve sonuç itibariyle halkın menfaatine bir çalışma gerçekleştirirler&8221; dedi.
Zonguldak&8217;ın geçen yedi yıl içerisinde merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin imkanlarından en çok yararlanan illerin başında geldiğini söyleyen Toptan şöyle devam etti:
&8220;Parametre olarak neyi alırsak alalım geçen 7 sene içerisinde Zonguldak&8217;taki değişimleri elle tutmak mümkündür. Elimizde sakat bir bebek olarak bırakılan Saltukova Havaalanı, pek çok yanlışı ve eksiği düzeltmek suretiyle oranın hizmete sokulması bizim temel amaçlarımızdan biriydi. Yaklaşık bir buçuk iki trilyon para harcamak suretiyle dağı tıraşlayıp havalananına uçakların iner hale gelmesini sağladık. THY&8217;nin iç hat seferlerini buradan başlatmanın gayreti içerisindeyiz. Bizim ikinci önemli projemiz Filyos Projesi&8217;dir. Filyos Projesi&8217;nde teknik olarak her şeyi yapılmıştır. Bölgenin haritası çıkarılmıştır. Acele istimlaklere başlanmıştır. Seddenin yapımına hızla devam edilip, öbür taraftan da bu yerin yatırımcıya arazi tahsislerinin yapılması için her türlü çalışma Başbakanlık Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilmektedir. Belki burada bizim şanssızlığımız küresel krizin bu aşamada önümüze çıkmış olmasıdır. Ama Filyos Projesi&8217;nde geri dönüş olmayan bir durumda olduğunu görmekteyiz. Orada yeni bir şehir ve yeni bir sanayi kenti ortaya çıkacaktır. Bu birbirini tamamlayan projelerle bölgemize çok büyük hizmetler yapan istihdam alanında bize çok büyük imkanlar sağlayan bir Türkiye projesi olarak görülecektir. Bu dönemde karayollarında çok iş yaptık. Şu anda da çok iş yapılıyor. Söz verdiğimiz bir başka konu TTK&8217;nın rehabilitasyonudur. O konuda da bir taraftan yatırımlar için kaynak bulunurken öbür taraftan da emekli olan işçilerin yerine genç kardeşlerimizin işe girmesi için tespit edilen ve hiç kimsenin itiraz etmediği bir yöntemle işe alınmaktadır. Özel sektör bu konuda çok önemli bir istihdam oluşturmaktadır. Sigortalı işçi sayısında global olarak rakamlara baktığımızda 2002 ile 2009 arasında 25 bir artış vardır. Eğitim alanında eksiklerimizi tamamlama konusunda çalışmalarımız olmuştur. Üniversitemizin büyütülmesi için yeni fakülteler açılmıştır. Sağlık alanında önemli çalışmalarımız var. Ama henüz 200 dönümlük yeri bulup ta Sağlık Bakanlığı&8217;na devredemedik. Buna benzer ilçelerimizde çok önemli yatırımlarımız var. Hepimiz el birliği içerisinde Zonguldak&8217;a daha yaşanabilir daha kalkınmış düzeyi yüksek bir kent haline getirmek için çabalamalıyız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.&8221;
Basın toplantısı daha sonra basına kapalı devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi