Devrek Gökçebey ve Köyleri Kalkındırma Derneği Murat Ayanoğlu, eski Ulaştırma Bakanı Veysel Atasoy´u ölümünün 5. yılında rahmetle andığını belirtti.


Atasoy´un Ulaştırma Bakanlığı sırasında verdiği hizmetlerle tarihe damgasını vurduğunu belirten Ayanoğlu, Türkiye´ye verdiği hizmetlerin yanında Zonguldak´a içinde yatırımların gerçekleşmesinde önemli projelere imza atığını vurguladı.


Ayanoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "1 Ocak 1947 tarihinde Zonguldak´ta doğan Dr. Veysel Atasoy ilk ve orta öğrenimini Devrek´te, lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi´ni tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nin Yönetim ve Siyaset Bölümü´nden 1971 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Kaymakam olarak yıllarca Anadolu´nun dört bir köşesinde hizmet verdi. Daha sonra Devlet Personel Genel Sekreteri ve DPT Genel Sekreteri olarak genç yaşta bürokrasi de başarılı çalışmalar yaptı. Merhum Atasoy 20 Mayıs 1983 DPT´deki görevinden istifa ederek siyasete girdi. 6 Kasım 1983 tarihinde Ulaştırma Bakanı olarak göreve baladı. Daha sonra Devlet Bakanı ve Enerji Bakanlığı görevinde bulundu. Veysel Atasoy, Ulaştırma Bakanlığı sırasında verdiği hizmetleriyle tarihe damgasını vurmuştur. Enerji Bakanlığı sırasında da önemli hizmetlere imzasını attı. Ülkemize verdiği hizmetlerin yanında Zonguldak bölgesi içinde yatırımların gerçekleşmesinde önemli projelere imza atan değerli bir devlet adamı olan Atasoy, Zonguldak için bir kayıptır. Yıllarca yaptığı devlet görevleri ve bakanlıkları esnasında dürüstlüğünden taviz vermedi sadece şerefli bir isim bırakıp 24 Ağustos 2004 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ülkemize ve bölgemize yaptığı hizmetlerle her zaman yaşanacaktır, unutulmayacaktır. En verimli çağına 57 yaşında aramızdan ayrılan kısa bir ömre birbirinden güzel hizmetler sığdıran Türk Siyaseti´nin dürüst insanı, değerli Devlet Adamı merhum Dr. Veysel Atasoy´u ölümünün 5. yılında sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Allah mekânını cennet etsin."

Editör: Pusula Gazetesi