Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret etti. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlaması nedeniyle sendikalarını ziyaret ettiğini, Çaycuma’da eğitim alanındaki sorunlarla belediyeden beklentileri konuşacaklarını söyledi. Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Behçet Kemal Uzaldı ve Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Öztürk’ün de eşlik ettiği ziyarete Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleriyle, Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol’un yanı sıra işyeri temsilcileri ve bazı üyeler de katıldı. Toplantıda eğitim alanında yaşanan sorunlar, Çaycuma’da sosyal ve kültürel yaşam ve bu alanda belediyenin yaptığı çalışmalar, Filyos Vadisine yapılmak istenen termik santraller gibi birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

EĞİTİMLE İLGİLİ MESELELERE DUYARLIYIZ

Başkan Kantarcı Eğitim- Sen’i ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, belediye olarak kentin fiziki altyapısının düzenlenmesi kadar sosyal, kültürel, eğitsel çalışmalara da önem verdiklerini söyledi. Okulların ikinci yarıyılının başlaması nedeniyle böyle bir ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Kantarcı, Çaycuma Belediyesinin dönem içindeki hizmetlerini anlattıktan sonra, özetle, “Eğitimle ilgili meselelere çok duyarlıyız. Burada sizden gelen öneri ve şikâyetleri de değerlendireceğiz. Çaycuma’da, kısa sürede, büyük bir değişim yaşattık. Kenti adeta yeniden inşa ediyoruz. Teslim aldığımızda Çaycuma’da en büyük bulvarlarda bile yağmur suyu toplama şebekesi bulunmuyordu. Bunları yapmakla kalmıyor, tüm altyapıyı yeniliyoruz. Özellikle çocuklar ve gençler için çok şey yapmak istiyoruz. Belediyenin kıt olanaklarına karşın, Çaycuma’nın tüm köylerine bir program dahilinde oyun parkları kurmaya başladık. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu için ulusal düzeyde proje yarışması açtık. Bilim merkezi kurulması için de Belediye Meclisimizden karar çıkardık. Çaycuma’yı bir bilim, kültür, spor merkezi haline getireceğiz. Bu çabamıza herkesten destek bekliyoruz” dedi.

EĞİTİMLE İLGİLİ TARTIŞMALAR BİR DİN TARTIŞMASIYMIŞ GİBİ SUNULUYOR

Pehlivanlar Mahallesinin hızla büyümesi nedeniyle yeni bir ilkokula ihtiyaç duyulması, Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi ve yol güzergâhında yaşanan sıkıntılar, okullardaki fiziki eksiklikler gibi eğitim alanındaki Çaycuma’ya özgü sorunları dile getiren Eğitim -Sen üyesi öğretmenler, Başkan Kantarcı’dan, okul çocuklarına yönelik yaz okulları açmasını da istedi. Çaycuma’daki eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için önerilerini de paylaşan Eğitim-Sen üyeleri, 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olan ve sayıları hızla artan sıbyan mektepleriyle bu mekteplere verilen desteğe de tepki gösterdi. Buna diğer sendikaların üyesi okul öncesi öğretmenleri başta olmak üzere tüm eğitim camiasının tepkili olduğunu belirten Eğtim-Sen’liler, “Bu okullara karşı çıkıyoruz. Bunun pedagojik nedenleri var. Ancak kamuoyuna sanki bir din tartışması yapılıyormuşuz gibi yansıtılıyor. Tartışılan kesinlikle bir dinsel konu değil, eğitimle ilgili bir meseledir. Eğitim sorunları ancak bilimsel düzlemde tartışılabilir. Pedagoji bilimi o yaş grubundaki çocuklara nasıl bir eğitim verileceğini saptamıştır ve bunun dışında atılan tüm adımlar bilim dışı olduğu kadar çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimine de zarar vermektedir. Çaycuma Belediyesinden bu konuda daha açık bir tutum bekliyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi