Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel sekreteri İsmet Akdemir, yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocağı sahiplerinin odalarına gelerek fiyat artışı talebinde bulunduklarını söyledi.
Devrek´te yaklaşık 2 yıldır aynı fiyatlarla satış yapan kahveci esnafının, artan maliyetler karşısındaki zam taleplerinin yönetim kurulu tarafından uygun görüldüğünü belirten Akdemir, şöyle dedi:
´´Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğimize gönderdiğimiz zam talebi yerinde bulunmuştur. Bu uygunluk sonucunda kahve ve çay ocağı esnafımıza belli oranlarda artış yapılmıştır. Buna göre 35 kuruş olan bir bardak çay 40 kuruşa, ayran, limonata gibi içecekler 50 kuruştan 60 kuruşa, kahve, kakao ve nescafe de 60 kuruştan 75 kuruşa yükseltildi. Kapalı içeceklerin satışındaki kar oranı önceki gibi yüzde 60 olarak sabit kaldı. Esnafımız, zammı uygulayabilmeleri için odadan tarifelerini almaları gerekiyor. Aksi takdirde, zamlı tarifeyi uygulayamayacak.´´
Zammın kendilerini biraz rahatlatacağını söyleyen kahve işletmecileri, ´´Çaya zam kaçınılmazdı. Çünkü bu işten kazandığımız para, vergimizi bile karşılamıyordu´´ diye konuştular.
Editör: Pusula Gazetesi