Kaçak maden ocağında ölen Hasan Ay'ın cenazesi, Rüzgarlımeşe Merkez Camii'ne getirildi. 62 yaşındaki Şirvan Akdal, torununun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şirvan Akdal, "Bu körpe yavruların kanına girmesinler. Daha bunun gibi niceleri yanacak. Yavrumu açmadan soldurdular. Bile bile gönderdiler yavrumu oraya. Benim yavrum daha tomurcuktu. Açmadan soldu benim yavrum. Benim yavrumun da yaşamaya hakkı vardı. Yavrularımızın kanı yerde kalsın istemiyorum. Niçin kapalı ocağa gönderiyorlar yavrularımızı" diyerek ağıt yaktı.


Hasan Ay'ın cenazesi,ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namızının ardından Rüzgarlımeşe Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Saim Kalkan'ın cenazesi ise Çaycuma İlçesi'ne bağlı Dağüstü Köyü'ndeki evnin önüne götürüldü. Burada helallik alınmasından sonra Saim Kalkan'ın cenazesiomuzlarda köy mezarlığına taşındı. Halise Kalkan, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun ah benim kıymetlim.Allah'ım beni da al" diyerek ağladı. Evli ve 1 çocuk babası Saim Kalkan'ın cenazesi, mezarlıktakılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.
Editör: Pusula Gazetesi