Gazete sahibi Naci Tığ, yaptığı açıklamada, ilçelerinin kalkınması, gelişmesi için üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını belirterek, ´´Bu günlere gelmemizde desteğini esirgemeyen bölge halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım´´ dedi.
Yazı İşleri Müdürü İbrahim Tığ da 22 Ağustos 1994´de yayın hayatına haftalık olarak başlayan gazetelerinin, 16 Şubatta 2007´den itibaren de günlük yayınlanmaya devam ettiğini söyledi. Gelişen teknolojiyle bireylerin haber alma özgürlüklerinin genişlediği, kanalların hızla arttığı günümüzde bütün bu gelişmelere rağmen gazetelerin insan hayatında rolünün hiçbir zaman değişmediğini anlatan Tığ, şöyle dedi:
´´Birçok alanda hizmet eden gazetemiz, yerel medyamızın sahip olduğu yayın anlayışı, tarafsız, ilkeli basın duruşu ile yönüyle örnek teşkil etmektedir. İl ve ilçemizdeki günlük gelişmelere, kayıtsız kalmayarak bütün ayrıntıları sizlerle paylaşmayı kendisine ilke edinen gazetemiz, halkımızın isteklerinin yanı sıra onların şikayetlerini de dile getirdi. Yaklaşık 2 yıl önce teknolojisini yenileyerek ofset baskıya geçen gazete ve matbaamız dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeden, sorumlu gazetecilik ilkesi ile Devrek´te kuyucunun gözü kulağı olmaya devam edecektir.´´
Editör: Pusula Gazetesi