Yüzlerce memur ve belediye yöneticisinin incelemeye tabi tutulduğu denetimler sonunda 3.5-4 milyon TL arasında bir ceza verilmesi bekleniyor. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Memurlarım çok üzgün. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. 22 ayda belediye batmış." dedi.

Zonguldak´ın Ereğli İlçe Belediyesi´nde Sayıştay denetçileri tarafından yapılan incelemeler sonucu Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eski Belediye Başkanı Murat Sesli, Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar ile Atike Önder, Belediye eski Zabıta Müdürü Ahmet Duygu, eski Gelir Müdürü Alptekin Dursun, Veteriner Atilla Bulak ile bazı Belediye Meclis üyeleri ile 10´larca memur ve yöneticiye kamu zararı oluşturdukları gerekçesi ile ceza kesileceği ifade edildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, denetimlerin daha çok 2008 yılında yapılan işlemlerle ilgili olduğunu ifade ederek, "Sayıştay denetçileri genelde bizim gönderdiğimiz raporlar üzerinde denetleme yaparlar. Ancak bu yıl ilk defa operasyon yapılan belediyelerde yerinde denetim yaptılar. Yani Karadeniz Ereğli´ye gelerek belediyenin alım, satım ve gelirlerini denetlediler. Kamu zararı oluşturulduğu gerekçesiyle tam olarak bilmiyorum ama yaklaşık 3,5-4 trilyon civarında bir tespit yapılmış durumda. Tabi burada memurlarımıza talimatlar verilmiş, onlar da yapmışlar. Hepsinin morali bozuk, ne yapacaklarını düşünüyorlar. Çok sayıda çalışanımız denetime tabi tutuldu. Çok fazla kişiye cezalar çıkabilir. Ancak bu aşamada cezalar kesinleşmiş değil. Kendilerinden savunmaları istendi. Savunmalarını yapacaklar. Daha sonra lahya hazırlanacak. Tahminimce bu süreç 3-4 ay içerisinde tamamlanacaktır. Ancak şunu söylemek istiyorum; 22 ayda belediyeyi nasıl bir vaziyete getirdikleri her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor." dedi.

Posbıyık kendisi ile ilgili olarak ise otoparkların doluluk oranı gibi konularda denetleme yapıldığını ifade ederek, "Mesela biz daha önce plaj tesislerimizdeki konaklamadan Kaymakam bey ve Belediye Başkanından para alınmıyor diye biliyorduk. Neden para alınmamış diye tespit yapılmış. 2 memur karı-koca kampta kalmış, biz bir kişiden parasını almışız. Bunları kamu zararı olarak tespit etmişler. Bunun gibi daha çok 2008 yılını ilgilendiren konularda teftiş yapıldı." diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi