Devrek TSO´da gerçekleştirilen törene Halk Bankası Müdürü Ertuğrul Kargacı, Devrek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Akdemir, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Oktay ve yönetim kurulu katıldı.

Gerçekleştirilen imza töreninde kısa bir konuşma yapan Halk Bankası Müdürü Ertuğrul Kargacı, şunları söyledi: "Devrek Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile gerçekleştirdiğimiz bu 3. anlaşmamız oluyor. Oda üyelerine, bankanın kendi kaynaklarından ihracat, nakdi ve gayri nakdi kredi imkânları sunacağız. Oda üyeline 36 ay vadeli 500 bin nakit kredi imkânı sunmaktayız. KOBİ tanımı dışındaki sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve bu sektörlerle ilgili hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalara kredi alt limit 100 bin, KOBİ tanımına giren firmalara 1 bucuk milyon, KOBİ tanımı dışındaki firmalara ise 3 milyon Türk Lirası, Euro veya USD´yi 60 ay vadeli vereceğiz. Orta ve uzun vadeli projeler imalat sanayi, tarıma dayalı sanayi, turizm ve eğitim gibi alanlarda kredi kullanmak isteyenlere 84 ay vadeli 500 bin Liralık nakit krediyi kullandırabileceğiz."

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Oktay ise Halk Bankası yöneticilerine, göstermiş oldukları alakadan dolayı teşekkür etti. TSO yönetim kurulu üyesi Tansel Işık ise "Şu ana kadar Halk Bankası ile çalışmaktan dolayı hiçbir sıkıntı çekmedik ve çok memnunuz." dedi.

Yapılan anlaşmaların neticesinde bankanın oda üyelerine vermiş olduğu nakit kredilerde faiz oranını yüzde 0,2 (binde iki) eksik olarak uygulanacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi