Komşulardan Ziya Çimen, gelin Ayşe Köksal´ın olaydan üç gün önce silahla köpek vurduğunu ileri sürdü. Gelinin silah kullanmasını bildiğini belirten Çimen, "Öldürülenler, gayet normal kendi işlerinde ve güçlerinde kişilerdi. Dışarıdan duyduğumuz kadarıyla anlaşmazlıkları vardı. İç meseleler olduğu için pek bilmiyoruz. Yalnız gelin Ayşe Köksal´ın üç gün önce bir köpeği vurduğu söylendi. Köpek herhalde tavuğa saldırmış. Tam konuyu bilemiyorum" dedi.
Olay akşamı duyulan patlama seslerine rağmen korktukları için olaya müdahil olamadıklarını ifade eden Çimen, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Akşam saat 20.30 sıralarında patlamalar duyduk. Biz burada olay olduğunu düşünüp muhtarı aradık. Muhtar ve jandarma ile birlikte olay yerine gittiğimizde suçun işlenmiş olduğunu gördük. Aile içi mesele olduğu belirtiliyor. Bu nedenle pek fazla olayın nedeni hakkında bilgimiz yok. Hiçbir psikolojik sorunu yoktu. Kendi köyünde yakalandı."
Ölenlerin yakınlarından Hakkı İslamoğlu da gelinin kaçarak evlenmesine rağmen eşiyle sürekli tartıştığını söyledi. İslamoğlu, olayın gelinden kaynaklandığı yönünde izlenimler edindiğini ifade etti. Gelin Ayşe Köksal´ın damat Şafak Köksal ile kaçarak evlenmesine rağmen sürekli tartıştıklarını belirten İslamoğlu, şöyle konuştu: "Yakınım olduğu için olayı öğrendiğimde çok üzüldüm. Damat ile gelinin ailesi arasında sürtüşme ve hasımlık başlamış. Hüseyin Köroğlu damadına hırs bağlamış. Yaklaşık bir iki ay
evvel gelin, beyi ile birlikte kavga etmiş. Beyi kendisine makas saplamış. Damadın babası ve Hüseyin Köroğlu bir araya gelip çocuklarıyla ilgilenselerdi olay bu hale gelmezdi."
Damadın korkunç bir planla olayı işlediğini anlatan İslamoğlu, köy halkının silah seslerini duymasına rağmen namazda bulunması nedeniyle olaya müdahale edemediğini ifade etti.
Damadın pusu kurduğu ormanlık alanda kestiği ağaç parçası ile kayınvalidesi ve kayınpederi ile birlikte dört kişinin bulunduğu kamyonu durdurduğunu anlatan Hakkı İslamoğlu, şunları söyledi: "Dört kişiyi yaylım ateşine tutup öldürüyor. Oradan kalkıp kayınvalidesinin evine geliyor. Eşini ve baldızını öldürüyor. Ormanda pompalı tüfek, evde ise tabanca kullanmış. Camı kırarak perdeden ateş etmiş. Kayınçosuna yedi kurşun isabet etmiş deniyor."
Editör: Pusula Gazetesi