Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Kanal Z’de Erhan Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu “Söz Meclisten İçeri” Programının konuğu oldu.

Eren Enerji ile Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında, 4 Haziran 2015 tarihinde öğrencilere okuma alışkanlığı ve insan sevgisi temelli davranış eğitimi kazandırmak amacıyla imzalanan sponsorluk protokolü kapsamında okullar yarı yıl tatiline girmeden 15 ocak günü, lise 11 ve 12`nci sınıflara yazar Mehmet Ali Bulut`a ait `Ruhun Deşifresi` adlı kitabı dağıtılmasıyla başlayan tartışma büyüdü.

Memur- Sen`e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, devletin bütün kurumları ile paralel yapı ile mücadele verildiğine vurgu yaparak, "Böyle bir süreçte Fethullah Hoca`dan yararlanıldığı söylenen bir kitabın Vali Bey`in de düşüncelerini yazarak reklam ediliyor olması gözden kaçmıştır diye düşünüyorum" dedi.

Vali Ali Kaban’a “Fethullahçı” yaftası anlamına gelen bu girişim kamuoyunda tartışma yarattı. Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, köşesinde Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede’yi eleştirdi.

Bu eleştiriler üzerine Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Kanal Z’de Erhan Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu “Söz Meclisten İçeri” Programının konuğu oldu.

Programın sonunda Kamuran Aşkar, Pusula’nın yayınlarına ve Ali Rıza Tığ’a yanıt verdi.

Aşkar, satır arasında, Zonguldak Valisi Ali Kaban’a da “Memur Sen’in en tepesindeki insanların söylemleriyle, eylemleriyle bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmayacağını bilir” diyerek üstü örtülü göndermede bulundu.

İşte Kamuran Aşkar’ın o açıklamaları:

“Son birkaç aydan beri basında Memur Sen’le ilgili bir kısım haberler çıktı. Onlarla ilgili de birkaç şey söylemekle isterim. Memur Sen’in içindeki her üyeden Memur Sen’in iş kollarındaki her başkanına, yönetimine kadar haddini de hukukunu da yerini bilir. Memur Sen’deki her arkadaş önce memurdur, sonra sendikalıdır. Önce ülkesi gelir, sonra kendi çıkarları gelir. Bu kapsamda baktığımızda Memur Sen atama yapıyor, istediğini getiriyor, istediğini götürüyor gibi… Memur Sen’in bugün pek çok savunduğu görüşün siyasi iradenin de bir örtüşmesi varsa siyasi iradelerin kendine yakın sivil toplum örgütleriyle istişare etmesi de çok doğaldır. Bu şu anlama gelmez, Memur Sen bunu art niyetli kullanacak ve ya bundan nemalanacak kadar basit bir yapı değildir.

VALİ’YE MESAJ…

Biz haddimizi de biliriz, yerimiz de biliriz. Nerede duracağımızı, nerde durmamamız gerektiğini kime nasıl davranacağımızı biliriz. Bu asla ukalalık olarak yorumlanmasın. Ben Memur Sen üyesi olan her arkadaşımızın otokontrol mekanizmasıyla nasıl birbirini denetliyorsa, Memur Sen’in en tepesindeki insanların söylemleriyle, eylemleriyle bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmayacağını, özellikle Cumhurbaşkanından, Başbakanından Valisinden, Mülkü İdare noktasında, teşkilat ve teşrifat noktasında, Memur Sen nerede durması gerekiyorsa orada durması gerektiğini, diklenmeden dik durabildiği için Memur Sen’in Memur Sen olduğunu düşünüyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi