İl Başkanı Hamdi Uçar ve Yönetimi, CHP´li Belediye Başkanı İsmail Eşref´i kapıda karşıladı. İl Başkanlığı Kongre seçimini kazanan Uçar ve yönetimini kutlayan Eşref, sıcak mesajlar vererek, 2 dönem önce kendisinin başlattığı ve halen süren projeler için destek istedi.


Uçar: ´Ak Partili ve CHP´linin özlenen tablosu´


Ak Partili bir teşkilatı CHP´li belediye başkanını ziyaret etmesinin, Türkiye açısından özlenen bir tablo olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, partilerin siyasi ayrım gözetmeksizin hizmet yapması gerektiğini söyledi.


Uçar konuşmasına şöyle devam etti; "Özellikle yerel yöneticilerimizin merkezi iktidarla birlikte el ele birlik beraberlik içerisinde hoşgörü anlayışını masaya yatırarak hizmet etmeleri gerekir. Bizde bu enerjiyi sizde görüyoruz. Hepimiz toplumsal hizmet yapıyoruz. Kurumsal hizmet yapanların mutlaka uyum içerisinde olması lazım ve bizde bu uyumu sergiliyoruz. Çünkü toplumsal hizmet etmenin bir takım kriterleri var. Bizde yerel yöneticiler olarak buna uymaya çalışıyoruz. Birbirimize demokrasi anlayışı içerisinde saygı göstererek yapılacak çalışmalara yerel yöneticiler olarak katkı vermek zorundayız. Birbirimize bu tür ziyaretlerle bir araya gelerek çalışmalarımıza destek vermek zorundayız. Biz daha öncede belirttiğimiz gibi Zonguldak´ın kazanması için ne gerekiyorsa ele ele vermeye hazırız. Siz de her zaman bu duyguda olduğunuzu gösteriyorsunuz. Her şey Zonguldak için. Zonguldak´ın sorunları coğrafi yapı itibariyle çok büyük. Sorunları çözümü ekonomik değerler istiyor. Bu nedenle Zonguldak için ne gerekiyorsa ve merkezi hükümetimizin Zonguldak´a kazanımları ne ise sizlerle paylaşarak bunları Zonguldak´a kazandıracağız. Siyasi ayrım gözetmeksizin burada olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu anlamlı ziyaretinizden ötürü size teşekkür ediyorum" dedi.


Eşref: ´31 meclis üyesiyle ayrım yapmaksızın hizmet edeceğiz´


Belediye meclis üyesi ile parti ayrımı yapmaksızın hizmet edeceklerini, iki ay öncede Ankara´da TBMM´de yapılan toplantıda belirtiklerini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, konuşmasında şunları söyledi: "Siyasi partilerdeki il ve ilçe yönetimlerinde olsun hizmet etmede siyasi anlayışımız farklı olabilir.


Biz buralarda hizmet adı altında bulunduğumuz için bakış açısı ve adının farklılığı hiç önemli değil. Biz sizin bu yönetimlerdeki varlığınızdan memnunuz. Çünkü yönetim anlayışı tarzınızı biliyoruz. Mevcut il ve ilçe yönetiminizin oluşumunda dışarıdan istediğimiz kadarıyla uzlaşmacı, Zonguldak için çırpınan bir yönetim oluşturdunuz. Başarmanızı istiyoruz. Çünkü başarmanız Zonguldak´ın başarısı olacak. Biz Zonguldak Belediyesi olarak bu günkü yapımızla CHP´li belediye meclisi ile birlikte bugüne kadar çok ciddi ve özveri ile güzel şeyler ürettik. Bundan sonra da belediye meclisimiz ile doğru kararlar alarak Zonguldak´a hizmet etmek istiyoruz.


Ben parti gözetmeksizin 31 belediye meclis üyemizle irtibat halinde sizlerle birlikte, Zonguldak´a hizmet etmek istiyorum. Ben bu cesaretle ve bu yüreklilikle önümüzdeki engellerin aşacağımızı düşünüyorum. Geçmişteki yeteneklerimizi kullanarak Zonguldak´ı çok iyi tanıdığımızı ve sizlerin siyasi gücünüzü hükümette olmanızı kullanarak Zonguldak´a güzel şeyler yapacağız. Sizlerden öneri ve teklif bekliyoruz. Bizim düşünemediğimiz, görmediğimiz ve ulaşamadığımız konuları sizlerden teklif olarak bekliyoruz. Biz gelen tekliflerin nereden geldiğine bakmayız ve her zaman eleştirilere açığız. Bu bizim hayat tarzımız ve siyasi anlayışımız. Biz yönetimlerde ayrıcalık istemiyoruz. Zonguldak adına hep birlikte çalışalım istiyoruz."


Eşref, Uçar´dan destek istedi


Zonguldak´ta yapılması gereken önemli projeler olduğunu ve bunların hızlandırılması için hükümetin desteğini istediğini belirten Eşref; "Devlette bir devamlılık vardır. Belediyelerde kamu kuruluşu olarak devamlılık ister. Bizim şu yanlış diye hiçbir zaman takıntımız olmadı. Her yapılan işin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Nasıl bugün dere üzeri kapatılma projesi devam ediyorsa bunun gibi yapılan bütün işlerin takipçisi olacağız. Kimin ne yaptığına bakmadan Zonguldak yararına yapılan işleri destekliyoruz. Bu anlamda sizin bize destek vereceğinize inanıyorum. Milletvekillilerimiz de bunu ifade ettiler. Zonguldak´ın önemli projeleri ve sizlerin desteğinizi beklediğimiz konulardan biri de kanalizasyon projesi. Biz önceki dönemimizde milletvekillerimizden bu desteği istedik ve bakanlar kurulu kararı çıktı. Şuanda teşvik alma aşamasındayız. Belediyenin teşvikle ne alakası var diyeceksiniz. Çünkü yurt dışından gelecek İspanyol ürünlerinin ülkemize girdiğinde gümrük vergisi ödenmemesi için kamu kurumu dahi olsa belediyenin teşvik belgesi alması gerekiyor. Bu yapılacak işlerin çet raporu değerli. Bir iki ay içerisinde bu teşvik sorunu çözülüp kredilerde çıkmış durumda. Ürünlerin gelmesindeki gümrük muayeneleri başlayınca artık iş başlamış olacak. Kanalizasyon Projesi için yapılan çalışmaların başlangıcı Ekim ayı sonu gibi görüyorum. Burada herkesin emeği var. Bu projeyi 1998´de ben başlattım. Benden sonraki 5 yıllık dönemde bir önceki belediye başkanı arkadaşımız takipçisi oldu. Bize nasip oldu ve ben devam ettiriyorum. İşte devlette devamlılık bu. Aradan kaç yıl geçerse geçsin hizmet anlayışımızın bu olmasını gerektiğini düşünüyoruz. Yine arıtma yapılacağı bölgede eski çöp yerinin rehabilitasyon konusu var. Bu çöp yerinin rehabilitasyonu konusunda Çevre ve Orman Bakanının bir sözü var. Biz projesinin yapımı için ödenek istedik. Çevre Müdürümüzün aracılığı ile talebimizi ilettik. Bu konuda sizlerinde bir desteği olursa, bu çalışmayı hızlandırmış oluruz. Bunun dışında trafikle ilgili bazı sorunlarımız var. Dere üzerinin kapattırılarak yapılan yeni yol bitmek üzere. 15 -20 gün içinde her şeyi tamamlanarak hizmete açılacak. İkinci makas kavşağında bazı düzenlemeler yapıyoruz. Tekel binası önünden bağlantı yolunu bitirmeye çalışıyoruz. Bu sözlerin gerçekleştirilmesi konusunda Ankara´ya gidiyorum. Tekel binasının kamulaştırılmasını gerçekleştirilip eski bedelli 1,5 trilyonluk bir bedelle kamulaştırılması söz konusu. Gelen davet de belediyenin durumunu biliyoruz, gelin bunu konuşalım dediler. Buradan biz bir sinyal aldık. Burada 1,5 trilyonun taksitlendirilebileceği ve istenirse özelleştirme idaresince arzu edilirse hiç alınmayacağına yönelik bir sinyal aldık. Hükümet nezdinde bu çabamıza destek aldığımız takdirde 1,5 trilyonluk bedeli başka kaynaklarda harcamak belediyenin durumuna merhem olacağını düşünüyorum. Bütün imkanları Zonguldak lehine kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Zonguldak adına güzel işler yapacağımıza inanıyorum´ şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi