İmza kampanyasına katılan 22. Dönem Milletvekili Harun Akın Milletvekilleri kanalıyla projenin Devlet Planlama Teşkilatı´na getirilip 2010 bütçesinde yer almasının sağlanması gerektiğini vurguladı.


CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın dün beraberinde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´la birlikte Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´i ziyaret ettikten sonra, Zonguldak Platformu tarafından Mithatpaşa Tüneli için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.


CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve Belediye Başkanı Ali Bektaş Kilimli Semt Polikliniği önünde kurulan standa gelerek Mithatpaşa Tüneli için başlatılan imza kampanyasına katılarak imza verdiler.


Burada Platformu Çalışma Kurulu Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Atilla Öksüz´de ziyarette hazır bulundu.


CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın imza attıktan sonra yaptığı açıklamada, kampanyanın çok anlamlı olduğunu ancak bu projenin 2010 bütçesine girmesi için önümüzdeki 3 aylık sürede Zonguldak milletvekillerinin ortak hareket etmesi gerektiği uyarısında bulundu. Akın şunları söyledi:


"İçinde 100´e yakın sivil toplum örgütünün buluştuğu bir platform oluşturuldu ve çok önemli bir mesele için birliktelik ortaya koymuşlar. Bende Zonguldak´ın bu önemli meselesinde 22. Dönem&[#]8217;de Zonguldak insanının parlamentoya gönderdiği bir temsilci olarak bugün burada imza kampanyasında bulunmak istedim. Gerçekten çok önemli bir çalışma olduğuna inanıyorum Yani imza kampanyası bir çok mesele için Zonguldak´ta ve ülkemizin bir çok yerinde yapılmıştır ama burada Zonguldak için bu meselenin ne kadar önemli ne kadar yaşamsal olduğuna değinemeden geçemeyeceğim.


İlk olarak sorunu Zonguldak gündemine taşıyan yerel basınımıza, kalemleriyle yazan gazeteci kardeşlerimize ve platformu oluşturan üyelere teşekkür ediyorum. Bu her yere örnek olacak bir çalışmadır. Yani Zonguldak yerel medyasından başlayan ve sivil toplum örgütlerinin sahiplendiği bir çalışmadır. Ve bu çalışma Zonguldak´ta 25´ininin üzerinde imza toplamıştır.


Belki de bir o kadar da Kilimli´de toplanacaktır diye düşünüyorum. Yani Zonguldak halkı imzalarıyla Mithatpaşa Tünelini oylamıştır ve kabullenmiştir. Şimdi burada mesele Zonguldak´ın siyasetçilerine, iktidarıyla, muhalefetiyle hepimize düşmektedir. Bu imzalar Ankara´da bu projenin gerçekleşmesi için hızlı bir şekilde çalışılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Çok iddialı söylüyorum önümüzde ki yerel seçimlerin en önemli meselesi Zonguldak´ın ulaşım sorunu olacaktır. Zonguldak ulaşım konusunda çık ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Gazipaşa Caddesi yıllarca en önemli caddesi olmuştur. Bu proje gerçekten hayati bir projedir ki buna tüm insanlarımız imzalarıyla sahip çıkmıştır. Mithatpaşa Tüneli Projesi Zonguldak&[#]8217;ın oyladığı ve karar altına aldığı bir çalışma olmuştur. Bende bugün bu sebeple buradayım. İmzamı gururla, şerefle atıyorum.


İçinde bulunduğumuz bu günlerde DPT, yani hükümetlere yatırım programlarını hazırlayan DPT, yani Devlet Planlama Teşkilatı, önümüzdeki yılın bütçe çalışmasını yapıyor şu anda.


Bence bu imzaların bir an önce Zonguldak Platformun Zonguldak milletvekillerinin önüne koyarak onların arkasında bir güç olarak onları yalnız bırakmadan DPT´nin yolunu, hükümetin yolunu tutması lazım. Çünkü DPT bu çalışmasını 3 ay sonra parlamentoda meclise getirecektir bütçe komisyonuna. Yani Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin bu önümüzdeki projeye girmezse bu çalışmamız bir dahaki seneye kalacaktır. Yani 2011´e kalacaktır. O yüzden ben bunu hatırlatma görevi duydum. Bu yüzden bu platformun çalışmasının bundan sonra bu işi bırakmayacağını düşünüyorum. Emin olun bize de her türlü ne görev düşerse burada da duyurusunu yapıyorum. Tekrar emeği geçen baştan beri bu işi takip eden gerek gazeteci, gerek platform üyesi ve gerekse de bu güneşin altında duran tüm sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerine, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Burada bir referandum yapılıyor ve bu referandumun sonucu bellidir. Zonguldak bu işi kabul etmiştir ve bizlere de bunun sonuca ulaşması için takipçisi olmak düşer" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi