17 sene önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta sanatçı Barış Manço, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sazdan adam gurubu ve Kurtalan Ekspres ile birlikte sanatçının şarkılarının yer aldığı konserle anıldı.

Büyük Anadolu otelde gerçekleştirilen konsere katılım oldukça yoğun olurken, konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtalan Ekspres üyesi Ahmet Güvenç, sazdan adam gurubu ile birlikte sahne almanın ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Bağlamanın kendilerinin ananevi bir enstrüman olduğunu kaydeden Güvenç "Biz her konser sonunda usta sanatçımızı anıyoruz. Ölüm yıldönümünde de her yıl kendisini anıyor ve özlüyoruz. Ancak bugün burada 50 amatör bağlamacı ile birlikte sahne almak çok daha keyifli olacak" dedi.

Sazdan adam gurubu kurucusu Mehmet Ali Ürkmez de konuşmasında "Biz Barış Manço ile birlikte büyüdük. Onun gibi bir sanatçının da yetişmesi çok zor. Bugün burada Kurtalan ekspres ile sahan almak çok büyük bir onur. Usta sanatçımızı anmak da bizim için büyük onur" dedi.

Konser öncesinde Barış Manço'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Sazdan adam ve Kurtalan Ekspres gurubu sahne aldı. İki gurup ölümünün 17. yılında anılan Barış Manço'nun birbirinden güzel eserlerini Ereğli halkı ile birlikte seslendirdi.


Editör: Pusula Gazetesi