Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, altı ay önce Devrek ilçesinde meydana gelen heyelan afeti ve Belediye Başkanlarının talepleriyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Belediye Başkanlarını ve heyelanzede vatandaşları görüştürdü.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Devrek Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Yavuz Korum, heyelandan zarar gören vatandaşları temsilen Rahmi Sarıoğlu ve Soner Susam’ı Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüştürdü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Bilindiği üzere Devrek ilçemizde meydana gelen heyelandan dolayı 180 ev Karşıyaka Mahallemizde boşaltıldı. Tek sevincimiz, can kaybının olmamasıydı. Heyelandan sonra birtakım çalışmalarımız oldu. Heyelanzedelere kira yardımı yapıldı. Evlerinin yapılması için yer tespitleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızın zararının karşılanması ve bu çalışmaların hangi aşamada olduğu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile görüştük. Belediye Başkanlarımızın, çöp arabası, arazöz, vidanjör, Yol kaplama malzemesi ve konteynır talepleri bulunmaktadır. Başkanlarımız ile Bakanımızdan bu taleplerin karşılanması noktasında destek istedik. Sayın Bakanımız, bütün konuları titizlikle inceledi ve destek olacağı sözünü verdi. Kendisine başkanlarım ve heyelanzede vatandaşlarımızın adına teşekkür ederim” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi