Zonguldakspor´un tarihini iyi bilen sporun içinden gelen Kedaş ve Bedaş eski Genel Müdürü Kenan Köktürk Zonguldakspor Kulübü´nü ziyaret ederek yeni sezonda Zonguldakspor antrenörlüğü görevine getirilen Cahit Terzi´ye ve Zonguldakspor´a başarılar diledi.








Zonguldakspor´un geçmişteki başarılarından söz eden Köktürk, Zonguldakspor´un profesyonel ligden amatör lige düşmesinin Zonguldak´a yakışmadığını söyledi. Yeni dönemde Zonguldaklıların kenetlenerek takıma destek vermesi gerektiğini ifade eden Köktürk, başta bürokratlar ve yerel yöneticiler olmak üzere tüm Zonguldaklıları spora destek vermeye davet etti. Köktürk, Zonguldakspor´un hak ettiği yerlere gelebilmesi için kendisine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğunu ifade ederek tüm Zonguldaklılara destek çağrısında bulundu.

Kulüp binasında Zonguldak´ın Kömürspor olduğu zamanlardaki havayı tekrar soluduğunu ve o heyecanı hissettiğini de belirten Köktürk, o ruhun ve heyecanın geri gelmesi için Zonguldaklıların; kültürüne, kimliğine, sporuna, sporcusuna sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Köktürk yaptığı açıklamalarla Zonguldakspor´un bulunduğu konumdan rahatsızlığını dile getirdi.


Beklemekle başarı gelmez


Ben Zonguldaklıyım diyen, önce Zonguldak spor´una sahip çıkmalıdır. Sporuna sahip çıkmayan neyine sahip çıkabilir. Zonguldaklılık nasıl olur? Zonguldaklılık kimliği nasıl olur? Zonguldaklılık kimliği; sporuna, kültürüne, turizmine, bürokratına, zenginine, işadamına, vatandaşına sahip çıkmakla olur. Bunlara sahip çıkmayan, Zonguldaklı olmaz. Başkanından, teknik direktörüne, futbolcusundan, malzemecisine kadar hepsine biz maddi manevi destek olacağız ki başarı gelecek. Başarı beklemekle olmaz. Bu takım sahaya çıkacak oynayacak ki başarı gelecek. Başka türlü başarı gelmesi beklenemez.


Zonguldak spor&[#]8217;a destek çağrısı


Önce üzerimize düşen görevi yapacağız ki destek vereceğiz ki ardından başarı gelsin. HBürokratların ya da yerel yöneticilerin bu işler için zamanı olmayabiliyor fakat bu işe gönül vermiş kişilere destek olunması gerekiyor. Ben elbirliği ile bu başarının geleceğine inanıyorum ve herkesi göreve davet ediyorum. Zonguldaksporumuza sahip çıkalım. Bana görev düşerse ben her zaman hazırım. Herkesi de göreve çağırıyorum.


Eski günlerdeki o ruh ve heyecan geri gelmeli


Şu an Zonguldakspor´un bulunduğu konum hiç iyi değil. Zonguldakspor bunları hak etmiyor. Zonguldakspor´un geçmişini çok iyi biliyorum. Zonguldakspor´u lige çıktığı yıllardan daha önceki zaman olan Kömürspor zamanından biliyorum. Zonguldakspor´un o günlerdeki tarihi kokuyor. Kulüp binasını dolaştığımda bunu hissettim. O günler kokuyor. 3 büyükler ligden koptuğu zamanlarda bizden puan alamıyorlardı. 3 büyükler o zamanlarda Zonguldak´tan puan alamayarak küme düşecek konuma geliyorlardı. O zamanlar Zonguldakspor çok güçlüydü. O ruhun ve o heyecanın geri gelmesi lazım. O ruhun geri dönmesi için Zonguldaklıların kültürüne, kimliğine, sporuna, sporcusuna sahip çıkması gerekmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi