Diyarbakır´da yufkacılık yaparken 1997 yılında işlerinin kötü gitmesi nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan, ailesiyle kavga etmesinin ardından şehri terk ederek 2003´te geldiği Zonguldak´ta işsiz kalması üzerine mağarada yaşamaya başlayan Turan Altundağ´ın (47) durumunun haber olmasının ardından, Zonguldak Belediye Başkanlığı yetkililerinin dikkatini çekti.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´in talimatıyla Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Altundağ´ı kent merkezinin yaklaşık 7-8 kilometre dışındaki ormanlık alanda 3 aydır yaşadığı mağarada ziyaret etti.


Ağaçlardan topladığı meyveler ve bazı bitkileri yemesinin yanı sıra dereden su içerek yaşamını sürdüren Altundağ´ın yaşadığı koşulları gören Uludüz, Zonguldak Belediye Başkanı Eşref´e durumu aktardı.


Altundağ´ın maden ocaklarında çalışabileceğini öğrenen Eşref, kentte işadamlarından Erdoğan Demir ile görüştü.


Demir´in Altundağ´ı istihdam edebileceğini söylemesi üzerine Zabıta Müdür Yardımcısı Murat Hamzaçebi, vatandaşı mağaradan aldı.


Kozlu Beldesi&[#]8217;nde bir hamamda temizlenen Turan Altundağ, daha sonra berbere götürülerek yaklaşık 3 aydır kesmediği sakalları ile saçları tıraş edildi ve fön çekildi.


Yeni kıyafetler de satın alınarak terzide ölçüsüne göre pantolonunun paçaları yapılan Altundağ, giyinmesinin ardından bir lokantadan satın alınan yiyecekler isteği üzerine paket yaptırıldı.


Otele yerleştirilen Altundağ, 3 aydan sonra bir yatakta uyuyacak olmanın mutluluğunu yaşadı.


-İŞBAŞI YAPACAK-


Belediye Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Anadolu Ajansı´nın haberinin ardından Altundağ´ın durumundan haberdar olduklarını belirterek, şunları söyledi:


´´Belediye Başkanı Eşref´e vatandaşımızın durumunu anlattım. Kendisi konuyla bizzat ilgilenerek, iş adamı Erdoğan Demir ile görüştü. Altundağ, işe yerleştirilecek. Bu çağda bir insanını mağarada yaşaması kabul edilebilir bir şey değil.


Bu akşam vatandaşımız otelde rahat şekilde dinlenecek. Yarın kendisinin iş görüşmesine götüreceğiz.´´


Otele yerleşen Altundağ, Diyarbakır´daki iş yerini 1997 yılında maddi sıkıntıya düşmesi nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını, ardından ailesiyle arasında sorunlar çıktığını söyledi.


Evini, eşi ve 4 çocuğuna bırakarak Diyarbakır´dan ayrıldığını anlatan Altundağ, şunları kaydetti:


´´1997´den itibaren ailemi görmedim.


Evlatlarım annelerinin yanındalar. Ben de huzurlarını bozmamak için onları bir daha aramadım. Mağarada imkansızlıklar nedeniyle yaşamaya başladım. Ancak, umudumu hiç kaybetmedim. Türk devletinin mağdur durumdaki bir vatandaşına yardım elini uzatacağına emindim. Mağarada yastığım taştı.


Uzun süre sonra ilk kez yatakta uyuyacağım. Bana yardımcı olanlara çok teşekkür ederim. Gücüm yettiğince bana iş verilmesi durumunda çalışacağım.´´

Editör: Pusula Gazetesi