Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, Cumartesi günü MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın Zonguldak’a gelerek sorunları mercek altına alacağını açıkladı. Zonguldak’ın sorunlarını Haberal’a ilettiklerini belirten Ayan “TTK ile ilgili meclis de yapılan çalışmaların başında Sayın Erkan Haberal bulunuyor” dedi.

“TTK İLE İLGİLİ MECLİS DE YAPILAN ÇALIŞMALARIN

BAŞINDA SAYIN ERKAN HABERAL BULUNUYOR”

Haberal’ın Zonguldak’ta bir takım çalışmalar yapacağını belirten Ayan, şöyle konuştu; “Milletvekilimiz Haberal, Cumartesi günü 12.00’da Çaycuma İlçe Teşkilatı’nda ziyaretlerine başlayacak. Sırasıyla İl Başkanlığı, Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği, Ereğli, Alaplı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edecek. Bir çalışma programı hazırladık. Kendisinin Zonguldak’a gelmesi şu aşamada önemli, biz İl Teşkilatları olarak TBMM’de yapılmasını istediğimiz, gündeme alınmasını istediğimiz konuları kendisine iletiyoruz. Özellikle rödövans sahalarının ve TTK ile ilgili meclis de yapılan çalışmaların başında Sayın Erkan Haberal bulunmaktadır. Dolayısıyla bu konularla ilgili Zonguldak’ın gündemi de sıcak olduğundan dolayı biz de kendisini Zonguldak’a davet ettik. Cumartesi günü TTK, rödövans sahalarının durumu, Filyos Projesi ve Zonguldak’ta yerel yönetimlerin çalışmalarını mercek altına almak istiyoruz. Artık bunları sistematik bir şekilde masaya yatırarak, MHP’nin bu konulara nasıl katkısı olur içerisinde bir çalışma programı başlatıyoruz. Kendisi de 1 Kasım’dan sonra TBMM’de yapmış olduğu araştırma-soru önergelerini, Zonguldak ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi vermek için geliyor. Bu ziyaret önemlidir. Artık MHP Zonguldak’ın sorunlarını ciddi manada evraklara, yazılara dökerek, konuşmaları dosya haline getirerek sadece siyasi bir gündem oluşturmak maksadı ile yapmayacaktır. Bu bizim için yeni bir çalışma dönemidir. Bu işlerle ilgilenildiğinin görülmesi açısından önemli bir ziyaret olduğunu düşünüyoruz."

PUSULA'NIN NOTU...

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın babası Prof. Dr. Mehmet Haberal, Silivri Cezaevinde tutuklu iken CHP Zonguldak Milletvekili seçilmişti.

MHP'li Erkan Haberal, CHP'den aday olan babasının seçim kampanyasını yönetti. Ve seçim sürecinde Zonguldak'a hastane yapacakları sözünü verdi. Bu sözü aile adına Erkan Haberal verdi.

Ancak Mehmet Haberal, cezaevinden çıktıktan sonra bu sözü unuttu. "Zonguldak'ın hastaneye ihtiyacı yok" dedi. Başka konularda yatırım yapabileceklerini söyledi.

Bu sözler de tutulmadı. Bakalım Erkan Haberal, Zonguldak'a verdiği hastane sözünü hatırlayacak mı?





Editör: Pusula Gazetesi