Geçtiğimiz hafta Kızılcabölük maçında rakibine yaptığı hareketten dolayı penaltıya sebebiyet veren Zonguldakspor’un savunma oyuncusu Burak Et ilk kez konuştu. Maçın 79’ncu dakikasında ceza alanına çalımlarla giren Kızılcabölükspor futbolcusunun ayağındaki topa mücadele etmesiyle orta hakem penaltı noktasını göstermişti. Zonguldaksporlu futbolcular kararın ardından hakeme büyük tepki göstermişti.

ADAM SADECE TOPA TAKILDI! YAN HAKEM BİLE ŞAŞIRDI PENALTIYA

Yaşadığı o anları paylaşan Zonguldaksporun tecrübeli futbolcusu Burak Et şu ifadelere yer verdi, “ Penaltıyı çaldıktan sonra hakem inanamadım. Pozisyona devam ediyordum o pozisyonda çünkü hiçbir şekilde müdahale etmedim, ben topu alırken adam topa takıldı düştü. Benim rakibi hiçbir şekilde müdahalem olmadı. Tabiri caizde penaltı çalınca hakeme saldırdık. İnanın emeğimizi çaldı, haram zıkkım olsun. Bu tarz hakemlerin de bu ligde yeri yok. Penaltıyı çaldıktan sonra hakem, yan hakeme baktım ondan da tepki gelmedi. Yan hakem bile şaşırdı penaltı çalmasına. Biz futbolcular hakkımızı helal etmiyoruz, emeğimizi çaldı.

MADEM PENALTI NEDEN KART ÇIKMADI!

Merkez Hakem Kurulu’nun yaptığı atamalarda daha dikkatli olmasını gerektiğini vurgulayan Burak Et, “Hakem yönetimine buradan sesleniyorum; Maçın hakemi inanılmaz yanlıydı, bu ligde yerleri yok. Sürekli söylüyoruz maçta yanlı kararlar veriyorsunuz diye. Biz çıkalım o zaman Kızılcabölükspor’la devam edin dedik bir ara. Madem benim yaptığım penaltı neden sarı kart göstermedi. Çok tezat işler oldu maçta. Sezonun ikinci yarısında bir kıvılcım oluştu bu bir gerçek. Cahit hocada elinden geleni yaptı ama bu değişim gerekiyordu. Daha önce oynamayan oyuncular sahada ısırmaya başladı rakibini, herkes kendine geldi. Forma savaşı kızıştı, çokta fazla bir şey aramaya gerek yok. Gelen yeni transferler gerçekten çok karakterli arkadaşlar. Uyum sağladılar takıma, çoğu oynayamadı, hazır olmadıkları için tabi bu hocanın tercihi. Şenol hoca adaletli hazır olduğunu gördüğünde gerekeni yapıyor zaten.

HAKEM HARİÇ HERKES GÖRDÜ!

Zonguldakspor’un golcü futbolcusu Okan Eken, Kızılcabölükspor maçında verilmeyen penaltı pozisyonuyla ilgili konuştu.

Kızılcabölükspor maçında net penaltısı verilmeyen Zonguldaksporlu futbolcu Okan Eken, yaşadığı o anları paylaştı. Golcü futbolcu Okan Eken, düşürüldüğü pozisyonda hakemin çok yakın olduğunu belirterek, “Bunun bir açıklamasının olduğunu düşünmüyorum. Hakem pozisyona da çok yakındı. Penaltıyı nasıl çalmadı takım olarak şok olduk. Rakip oyuncular bile şaşırdıklarını söyledi. Hocaya gidip sordum niye çalmadın diye tepki bile vermedi. Penaltı değil der, bi savunma yapar hiç bişey diyemedi. O pozisyona iki kişiyi geçtim, kasık bölgeme tekme yedim. Şuan bizim hedefimiz Play-Off hedefimiz bunu başardık mı 2. Lige çıkacağımıza inanıyorum. Şuanda takım içinde çok iyi havamız var. Rekabet futbolun doğasında var olacak elbette. Gelenlerin hepsi çok karakterli gerçekten.

Editör: Pusula Gazetesi