Cami bahçesinde yapılan açılış programına Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri katıldı. Programda cami imam-hatibi Mustafa Yıldız açılış konuşması yaparak, mabedin yapılışı ile ilgili bilgiler verdi.


Yıldız; ""2004 yılında bu mahallede göreve başladığımda küçücük bir camimiz vardı. 70 metrekarelik bir cami, mahalle ortasına sıkışıp kalmış, artık ihtiyaca cevap vermiyordu. Öncelikle Cami Derneğimizi kurarak çalışmalara başladık. Allah razı olsun, mahalle sakinleri, köylümüz ve civar köylerin yardımı ile nihayetinde böyle bir eserin ortaya çıkmasına vesile olduk. Cemaatime, köylüme ve hayırsever insanlarımıza ve ilçe müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bayram Musluoğlu ağabeyimizi, Akif Musluoğlu´nu, Zeki Kocaoğlu´nu, Cemal Kocaoğlu´nu, Zeki Güney kardeşimizi burada zikretmek istiyorum" dedi.


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen yaptığı konuşmasında; "Son dönemde gerek beldelerimizde ve gerekse köylerimizde camilerimiz ya tadilattan geçiyor ya da yeniden yapılıyor. Camilerimiz sosyal hayatın merkezidir. Cami Derneğimizi, imam-hatip kardeşimizi ve siz değerli kardeşlerimi kutluyorum. Biz de Belediye olarak, camimizin çevre düzenlemesi için ayni yardım yapacağız. Ayrıca oturmak için kanepeler göndereceğiz. Başta müftümüz olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" dedi.


İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş caminin güzelliğine değindiği konuşmasında şunları söyledi: ""Kuba´da başlayıp, Medine´de peygamber mimarlığı ile devam eden ve Anadolu´nun fethi ile her yere kondurulan ve bu memleketin bir İslam yurdu olduğunu bizlere hatırlatan bir imzayı daha bu topraklara attınız. Sizi tebrik ediyorum. Atalarımız kendi dönemlerinde abidevi camiler, fonksiyonel camiler inşa ettiler. Sizleri de görüyorum ki, elhamdülillah aynı şeyi yapıyorsunuz."


Konuşmaların sonunda Müftü Demirtaş, başarılı çalışmalarından dolayı cami imam-hatibi Mustafa Yıldız´a takdirname, Cami Dernek Başkanı Ali Bakıroğlu´na da teşekkür belgesi verdi.


Cami Derneği tarafından da İlçe Müftüsüne teşekkür plaketi verildi.

Editör: Pusula Gazetesi