Alaplı Belediyesi´nin organize ettiği "Çocuk Festivali ve Sünnet Şöleni" hafta sonu çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.


İki gün süren Alaplı Belediyesi Geleneksel Çocuk Festivali ve Sünnet Şöleni, Belediye Çay Bahçesi´nde sünnet çocuklarının giyindirilmesiyle başladı.


40 sünnet çocuğunun giyindirilmesinin ardından Kuran-ı Kerim okunarak açılışı yapılan Çocuk Festivali ve Sünnet Şöleni´ninde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Faruk Çaturoğlu´nun Belediye Başkanlığı döneminde geleneksel hale getirilen Sünnet Şöleni´ni bu yıl biraz daha geliştirerek Çocuk Festivali´ne dönüştürdüklerini söyledi. Önümüzdeki yıllarda da Çocuk Festivali´nin Sünnet Şöleni ile birlikte devam edeceğini belirtti.


Başkan Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi´nin ve birçok belediyenin geleneksel olarak düzenlediği festivalleri, Alaplı Belediyesi olarak bu yıldan başlamak üzere, bundan sonraki yıllarda "Çocuk Festivali" olarak düzenlemeyi planladıklarını belirterek şöyle dedi:


"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi yetişmelerine, yöresel, bölgesel ve ulusal kültürümüzü özümsemelerine, yöreye aidiyet duygularının geliştirilmesine büyük önüm veriyoruz. Dolayısıyla çocuklarımıza yönelik, ailelerin ve büyüklerin de çocukların bu eğlence ortamından keyif duyabileceği, eğlenip, dinlenebileceği bir festival organizasyonu yapılmasının daha faydalı olacağını düşündük. Bu nedenle festivalimiz bu yıldan başlamak üzere bundan sonra "Çocuk Festivali" olarak devam edecek. Bu yıl ilk olmasından dolayı organizasyon biraz dar kapsamlı oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda organizasyonu daha da geliştireceğiz ve örnek gösterilebilecek bir konuma getireceğiz" dedi.


Başkan Çimenoğlu, festival ve sünnet şöleni kapsamında 40 çocuğun da tüm masrafları sponsorlar tarafından karşılanarak sünnet ettirileceğini belirterek, "40 yavrumuz da artık bugünden itibaren erkekliğe ilk adımı atmış oldular. İnşallah onların evlilik nikâhını ve düğününü yapmak da Belediye Başkanı olarak bana nasip olur" dedi. Başkan Çimenoğlu, organizasyon sponsorlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Başkan Çimenoğlu´nun açılış konuşmasının ardından çocuklara hediyeleri verildi ve sünnet çocukları, aileleri ve vatandaşlar davul zurna ve animasyon gösterilerinin eşliğinde şehir turu attı.


Şehir turunun ardından da, Belediye Çay Bahçesi arkasındaki alanda kurulan oyun parkının açılışı yapıldı. Açılıştan önce Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu´nun eşi Dilek Çimenoğlu, sünnet çocuklarına sertifikalarını takdim etti. Tüm çocuklar oyun parkında gönüllerince eğlenerek festivalin tadını çıkardı.


Festival Açık Hava Konseri ile sona erdi


Çocuk Festivali ve Sünnet Şöleni açık hava konserleri ile son buldu. Konserlerden önce sahneden vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, bu yıldan başlamak üzere festivalin "Çocuk Festivali" olarak düzenlenmesini planladıklarını belirterek, "Çocuklara özel, farklı bir festival olsun istedik ve bu yıl festivalimizi çocuklara özgü olarak organize ettik. Fındık hasadının başlaması nedeniyle katılım biraz az oldu ama önümüzdeki yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında festivalimizi daha dolu bir şekilde, daha geniş etkinliklerle organize etmeyi planlıyoruz. Bu yıl oyun parkında çocuklarımız gönüllerince eğlendi. Onların mutluluğunu, heyecanlarını görmek bizi daha da mutlu etti" dedi.


Başkan Çimenoğlu´nun konuşmasının ardından ses sanatçıları Muammer Darçın, Neray ve Anna Kuzmına söyledikleri şarkılarla vatandaşları eğlendirdi.

Editör: Pusula Gazetesi