Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, 19 Ocak Pazar günü kentte başlaması beklenen kar yağışına Özel İdare olarak hazır olduklarını söyledi. Meteoroloji'nin yaptığı uyarılara göre iki gün yoğun bir şekilde devam etmesi beklenen kar yağışının aralıklarla hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.


Karla mücadelede planlı bir çalışma yapılamadığını ifade eden hasta ve cenazenin olduğu acil durumlarda ekibin geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Karla Mücadelede Zonguldak Belediyesi’nin girmesi gereken yerlere Özel İdare’nin girdiğini belirten Durdubaş “Ufak tefek aksamalar olmuştur, ama biz hazırlıklıyız” dedi.


“KARLA MÜCADELEDE PLANLI BİR ÇALIŞMA YAPILAMIYOR”

Durdubaş, Karla Mücadele çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “Özel İdare olarak kar hazırlıklarını her zaman yapıyoruz. Karla Mücadele’de çalışan arkadaşlarımız tecrübeli, bununla ilgili gerekli, hazırlıkları yaptılar. Ancak karla mücadelede planlı bir çalışma yapılamıyor. Mecburen hastalar çıkıyor, cenazeler çıkıyor. Yapılan planlama da bozuluyor. Acil olan durumlara yöneliyoruz. Kar küremeye gittiğiniz bir yerden acil bir durum nedeniyle döndüğünüzde sıkışmalar oluyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çalıştırdığımız işçilerin sözleşmeleri yılbaşında sona erdi. Tekrar sözleşme ile ilgili bir gecikme olunca bir sıkıntımız oldu. Basında arkadaşlarımızın mesai ücretlerini alamadığıyla ilgili haberler çıktı. Özel İdare’de çalışan insanların hiçbir zaman mesaisi kalmadı. Hep ödendi, çalışmayan insana da mesai vermeyeceğiz dedik, vermiyoruz da. Pazar günü gelecek olan kar için hazırlıklar yapıldı. Daha önce yağan karda Özel İdare olarak sıkıntı çekmedik. 2-3 kere yolunu açtığımız köyler oldu, toplam 3.800 km yol ağımız var. Bir anda açılması mümkün değil, uzak köylerimiz var. Yüksek kesimde coğrafya olarak zor bir bölgede yaşıyoruz. Ama kar yağışında sıkıntı da çekmedik. Hastane olan bölgelerde, acil açılması gereken yerlerde hatta Karayollarına ait yerlerde de biz temizlik yaptık. Ufak tefek aksamalar olmuştur, ama biz hazırlıklıyız.”

Editör: Pusula Gazetesi