"Barış İçin Akademisyenler Oluşumu" adı altında bin 128 akademisyen tarafından hazırlanan "Bu ülkenin akademisyenleri ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül hakkında gözaltı kararı çıktı. Öncül işyerinde ve evinde yapılan aramanın ardından önce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince Emniyet'e götürülmüş daha sonra da Adliye'ye sevk edilmişti. Savcı, Öznur Öncül'ün ifadesinin alınmasının ardından Öncül'ü serbest bıraktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Güneydoğu’daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak ’Bu suça ortak olmayacağız’ başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan 1128 akademisyen hakkında re’sen soruşturma başlattığı soruşturma kapsamında Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gözaltı kararının ardından Bülent Ecevit Üniversitesi'ne gitti.

BEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül, gözaltına alınmadan önce Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına gitti. Öncül, sosyal medyada kendisi hakkında yorum yapan Yılmaz Kaldırım, Kübra Tekten, M.İmran Demir, Aydın Arıcı, Sedat Peker adlı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öznur Öncül, bu kişiler hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, hakaret, inanç düşünce ve kanaat açıklama hürriyetini engelleme, suçlamalarıyla adı geçenlerin cezalandırılmasını talep etti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan Öncül’ün üniversitesindeki odasında arama yapıldı.
Evinde yapılan aramanın ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücedele Şubesi'ne getirilen Öznur Öncül'ün ifadesi alındı.
Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Şube Sekreteri İsmet Akyol, Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Şafak Zurnacı, Avukat Hakan Topatan, Yar. Doç. öznur Öncül'ü yalnız bırakmadı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesi alınan Yar. Doç. Dr. Öznur Öncül, Zonguldak Adliyesi'ne getirildi.
Zonguldak Adliyesi'nde ifadesi alınan Yar. Doç. Dr. Öznur Öncül serbest bırakıldı.

Editör: Pusula Gazetesi