Zonguldak şehir merkezindeki trafik tıkanıklığına son verecek olan Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin hayata geçmesi amacıyla Zonguldak Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasının Zonguldak ayağı son buluyor. Bir hafta önce başlatılan kampanyanın dünkü bölümünde katılım rekoru kırıldı. Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, Gazeteci Abdullah Yılmaç, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz ve Devrek Gökçebey Derneği Sekreteri Cevdet Cin ve Terakki Mahallesi eski Muhtarı Bülent Ulubay&[#]8217;ın görev aldığı imza kampanyasının dünkü bölümünde insanlar imza atmak için adeta sıraya girdi. Saat 14.00&[#]8217;ten sonra başlayan yoğunluk sırasında yüzlerce kadın erkek her yaştan insan çağrılara dikkate alarak destek verdiler.
Kamu-Sen İl temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Başkanı Salih Alemdar ile Kamu-Sen&[#]8217;e bağlı çalışanlar ve yönetim kurulu üyeleri saat 15.00&[#]8217;te imza standına gelerek çalışmanın amacına ulaşması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirttiler. Alemdar kampanyayı yürüten çalışma kurulu adına Cevdet Cin&[#]8217;e teşekkür çiçeği verdi.
Kampanya katılarak imza desteği veren Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün imza standında görev alarak hem vatandaşları bilgilendirdi hem imza istedi. Yüksek sesle halka çağrıda bulunan Nihat Aygün ile Cevdet Cin&[#]8217;in çabaları sonucu vatandaşlar imza atmak için zaman, zaman sıraya girerek beklemek zorunda kaldılar. Artan ilgi nedeniyle imza kampanyasında yaklaşık 4 bin katılımla yeni bir rekor daha kırıldı. Kampanyanın devam ettiği saatlerde Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde kamyonlar nedeniyle trafiğin aksaması kampanyaya olan ilgiyi arttıran başka bir etken oldu.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in de bir süre görev alacağı imza standı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü Kilimli Semt Polikliniği önünde kurulacak. Toplanan imzalarla birlikte sayının 20 bini geçtiği tahmin ediliyor. Zonguldak ayağı bugün son bulacak imza kampanyasına vatandaşların katılımı için Zonguldak Belediyesi tarafından anonslar yapılacak.
Zonguldak Platformu Çalışma Grubu ilginin giderek artmasının bilgilenmeye bağlı olduğunu belirterek destek veren herkese teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi