Zonguldak´ın Gökçebey ilçesindeki Çanakçılar Seramik Fabrikası içerisindeki hayvanat bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesinde bazı hayvanlar, işçi ve ziyaretçilerle iç içe yaşıyor. Kendileri için hazırlanan özel ortamlarda insanlarla birlikte bu kadar yakın yaşamayı öğrendikleri gözlenen hayvanlardan bazıları ilginç davranışlar sergiliyor. Julyet ismindeki bir şempaze türünün davranış ve tepkileri insanları çok şaşırtıyor. Kendisine dört yıl
bakan ve sonra ağabeyi Mithat Çanakçı´ya hediye eden Murtaza Çanakçı´yı gören şempaze, ona çeşitli sevgi gösterilerinde bulundu. Murtaza Çanakçı´ya dokunan kişilerin üzerine atlamaya çalışan ve dişlerini gösteren şempaze, eski sahibinin cebine elini soktu. Kendi kolunda bit ve pire arayan şempaze daha sonra Murtaza Çanakçı´nın kolunda ve saçlarında bit ve pire aradı. Dört yıl maymuna kendisinin baktığını belirten Murtaza Çanakçı, "Beni kıskanıyor. Çok seviyor. Biri yaklaştığı zaman ona tepki gösteriyor.
Çoğu zaman sözümü dinler. Maymunlarda temizlik çok önemlidir. Kendisinde temizlik yapar, benim kolumda ve başımda temizlik yapmak ister. Karınca da dahil olmak üzere tüm canlılar aynıdır. Nasıl yaklaşırsanız onlarında size yaklaşımı öyle olur" dedi.
Müzenin de bulunduğu fabrikanın giriş kısmında davetlileri bir pelikan karşılıyor. Gün boyu aynanın önünden ayrılmayan Pelikan, ziyaretçileri ve giren araçları ilgiyle izliyor. Pelikan´ın insanlar gibi sık sık aynaya bakması da dikkat çekiyor.
Editör: Pusula Gazetesi