Türkiye'nin en önemli 5 yatırımından biri olan Filyos Limanı'nın altyapı yapım ihalesinin, Danıştay kararının ardından 529 milyon 100 bin 800 lira ile Bülbüloğlu-Türkerler-Pakyol-AYK Yol İş Ortaklığı’na verilmesi bekleniyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Hüseyin Özbakır, Filyos Limanı Projesi ihalesinde son durumu öğrenmek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz ile görüştü.


“İHALE, 6’NCI SIRADA BULUNAN BÜLBÜLOĞLU-TÜRKERLER-PAKYOL-AYK YOL FİRMALARINA VERİLDİ”


Ulupınar, Pusula’ya yaptığı açıklamada, Filyos Liman Projesi ihalesi ile ilgili bir engelin kalmadığını belirterek, “Bizim işe başlamamızla ilgili bir engelimiz kalmadı. İşimize devam edebiliyoruz. Yakında firmaya teslim yapılabilecek. Yürütmenin durdurulmasıyla ilgili herhangi bir engel kalmadı. Danıştay bizim lehimize karar verdi. Müsteşar Bey, kısa zamanda yer tesliminin yapılacağını söyledi. Aynı şeyi Afyon’da Bakanımız Binali Yıldırım da söylemişti. İhale 6’ncı sırada bulunan Bülbüloğlu-Türkerler-Pakyol-AYK Yol İş Ortaklığı’na verildi. Firma önemli değil, bizim için önemli olan işin yapılmasıdır” dedi.


Firmanın önümüzdeki günlerde sözleşme yer teslimi için Bakanlığa davet edilmesi bekleniyor.



Editör: Pusula Gazetesi