Ereğli Belediyespor 2009-2010 sezonu açılışını Beyçayır Stadı´nda düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Bank Asya 1. Ligi´nde mücadele eden Boluspor´u konuk eden Ereğli Belediyespor sahaya ´Bank Asya 1. Lig´inde Mücadele Eden Boluspor´a Başarılar Dileriz" yazılı pankartla çıktı. Sezon açılış törenine, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Halil Posbıyık, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı, kulüp yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda taraftar katıldı. Ereğli Belediyespor bayan futbol takımı sporcuları ve antrenörlerinin de tanıtıldığı sezon açılışında Ereğli Belediyespor yöneticileri ve A takımı kadrosu da taraftarlara tanıtıldı. Bank Asya 1. Ligi´nde mücadele eden Boluspor´u Ereğli´de konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı, "Boluspor ile Ereğli Belediyespor arasındaki bu ilişkilerimiz devam edecektir. Kendilerini Ereğli´de ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz" dedi


Ereğli Belediyespor Onursal Başkanı Halil Posbıyık, yeni yönetimin kısa sürede büyük işler başardığını belirterek, "Yeni seçilen Ereğli Belediyespor yönetimini yürekten kutluyorum. 1.5 ay gibi kısa bir zaman diliminde inanılmaz işlere imza attılar. Bu yönetim bir taraftan transfer çalışmaları ile uğraşırken bir taraftan da Ereğli Belediyespor ile halkı, esnafı bir araya getirmeyi başardı. Çarşı merkezinde esnafın ´Ereğli Belediyespor´a başarılar´ diye astığı pankartları görünce göğsüm kabardı.


Karadeniz Ereğli Belediyespor´da halkla bütünleşme hareketi başlamıştır. Ereğli halkının maddi, manevi desteği ile Ereğli Belediyespor´un daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ereğli Belediyespor halkın takımıdır" dedi.


Posbıyık konuşmasın sonunda Bank Asya 1. Ligi´nde mücadele eden Boluspor´a başarılar dileyerek, Boluspor´u Türkcell Süper Ligi´nde görmek istediklerini söyledi. Başkan Posbıyık, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı´ya teşekkür plaketi takdim etti. Konuşmaların ve plaket takdiminin ardından kurban kesimine geçildi. Dualar eşliğinde kesilen Koç´un ardından açılış maçı başladı.Sezon açılışı nedeniyle Ereğli Belediyespor ile Boluspor´un karşı karşıya geldiği müsabakada Ereğli Belediyesporlu futbolcular sahaya "Bank Asya Birinci Lig´inde Mücadele Eden Boluspor´a Başarılar Dileriz" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Gökhan´ın attığı golle Boluspor ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takımda oyuncu değiştirerek başladı. Maçın 78. dakikası geçilirken Ereğli Belediyespor, İsmail´in ayağından bulduğu golle durumu eşitledi. Ereğli Belediyespor eşitliği yakaladığı golün ardından 80. dakikada Boluspor´dan Erman´ın fileleri havalandırmasına engel olamayınca Boluspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi