Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak-Kozlu arası raylı toplu taşıma sisteminin önemli bir proje olduğunu belirterek, konuyla ilgili Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Ertan Şahin ile bir araya geleceklerini ifade etti.

“BELEDİYELER PARA HARCAMADAN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, raylı toplu taşıma sisteminin Zonguldak’ta olması gereken bir proje olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu çok ani gelişen bir olay oldu. Daha önce Zonguldak-Kozlu arası bir raylı sistemin kurulması, metro veya tramvay gibi sistemin olmasını düşünmüştük. 4 yıl önce başlayan bir hadise, ama şimdi şekillenmeye başladı. Zonguldaklı bir arkadaşımız, işadamı bir arkadaşla temas kurdu. Çin’de bu işi yapıyormuş, ilk olarak bu talebin bizden gitmesi gerekiyor. Ben iki gün içinde Sayın Kozlu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla görüşme talep edeceğim. Bu görüşmede bir noktada birleşebilirsek, ilgili şirketle görüşmeler yapılıp Çin’de bu işin nasıl yapıldığını yerinde incelemek istiyoruz. Zonguldak için olması gerekenlerden bir tanesi, hayata geçirirsek Cumhuriyet Halk Partililer olarak çok mutlu olacağız. Bu sistemi ‘yap-işlet-devret’ modeliyle, belediyeler para harcamadan hayata geçireceğiz.”

Zonguldak’ta ulaşımı kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini artıracak bir proje olan Zonguldak-Kozlu arası raylı toplu taşıma sisteminin hayata geçirilmesi için girişimler başlatılıyor. Pusula’nın gündeme getirdiği raylı toplu taşıma projesine vatandaşlar da sıcak bakıyor.

Editör: Pusula Gazetesi