Zonguldak´ta 100 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle oluşturulan Zonguldak Platformu´nun 17 kişilik çalışma grubu tarafından sürdürülen Mithatpaşa Tüneli imza kampanyası için yaklaşık 15 binin üzerinde imza atıldı. İlginin devam etmesi nedeniyle platform tarafından yapılan açıklamada kampanyanın Pazartesi ve Salı günleri Zonguldak kent merkezinde, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise Kilimli´de devam edeceği açıklandı.


Zonguldak´ın her kesiminden destek alan kampanyaya ilgi Cumartesi günü de devam etti. Zonguldak Platformu içinde yer alan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Elektrikçiler ve Radyocular Odası Başkanı Ali Kaya, Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Şerafettin Üstünkol imza atanlar arasındaydı. Çaycuma, Devrek, Ereğli´den günü birlik Zonguldak´a gelen çok sayıda vatandaş da kampanyaya destek vererek çözüm talebini desteklediklerini söylediler.


Demir: &[#]8216;Tünel açılırsa, yatırımcıların önü de açılır&[#]8217;


Cumartesi günü imza kampanyasına katılarak destek veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir yolların ve tünellerin açılmasının yatırımcının da daha rahat düşünmesini sağlayacağını belirterek somut adımların atılması gerektiğini söyledi. Kilimli, Çatalağzı ve Filyos hattında yatırımların geliştiğini ve yeni düşünceler olduğunu belirten Demir; "Mithatpaşa Tüneli, Zonguldak açısından ve başkaları açısından da çok önemlidir. Zonguldak´ta nakliye zor olduğu için yatırımcılar uğramıyor. Bu yolların açılması Zonguldak açısından çok önemli. Bu bağlantıların olmaması yatırımcıların önünde de önemli bir engel. Mithatpaşa Tünel Projesi bunlardan önemli bir adım. Burada başlayarak Filyos bölgesine kadar yapılacak karayolu ve diğer tünelle birlikte yatırımcının yolu da açılmış olur. İmza kampanyasını düzenleyen ve bu kampanyayı destekleyen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu çalışmanın sonu da gelecektir" dedi.


TIR şoförleri de dertli


Zonguldak´ın şehir merkezindeki trafik sorununun çözümlenmesi için imza atanlar arasında Ukrayna ve Rus TIR şoförleri ile Türk TIR ve kamyon şöforleri de yer aldı. Türk şoförler Türkiye´nin bir çok yerine gittiklerini ancak Zonguldak´ta karşılaştıkları durumla hiçbir yerde karşılaşmadıklarını belirterek; "Türkiye´nin her tarafına gidiyoruz. Yurt dışında bir çok ülkeye gidiyoruz ancak böyle bir şeyi hiçbir yerde görmüyoruz. Daha önce bir çok arkadaşımız şehrin girişindeki demir yolu köprüsü nedeniyle sorun yaşadı. Arkadaşlarımız köprünün yüksekliğini sonradan fark ettikleri için çarpmaya engel olamadılar. Çok arkadaşlarımız burada mağdur oldu. Şimdi orası yapıldı. Limana gitmek için sonradan açılan karayolunu kullanıyoruz. Kısmen daha rahatız ama çok zorluk yaşıyoruz. Zonguldak´ın bu özelliği TIR şöförleri arasında da çok konuşulan bir konu oluyor. İlk defa gelen arkadaşlarımız bazen bizlere soruyorlar. Bazen de bizler Zonguldak´a gittiğini duyduğumuz da nelere, nerelere dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Zonguldak´ın tek caddesinden geçerken trafiği tıkamaktan hiçbir şöför arkadaşımız mutlu olmaz. Bizlerde çok sıkıntı çekiyoruz. Yollar zaten çok virajlı ve dar. İşin doğrusu bir çok arkadaşımız Zonguldak&[#]8217;a bu yüzden gelmek istemiyor. Fotoğraflarda her şey zaten belli. Bizde imza atalım belki bir katkımız olur" dediler.


Kampanya Kilimli&[#]8217;de devam edecek


Mithatpaşa Tüneli´nin yapılmasına destek vermek ve bu yönde kamuoyu yaratılması için başlatılan imza kampanyası Pazartesi ve Salı günü Zonguldak´ta devam edecek, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü ise Kilimli´de yapılacak. Kilimli´de Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve Kilimli´deki tüm mahalle muhtarları ile müşterek yapılacak kampanyanın ikinci ayağında kamuoyundan destek istenecek. Pazartesi ve Salı günü Zonguldak Karaelmas Vergi Dairesi önünde kurumların kampanyaya katılımı bekleniyor. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye Meclis Üyeleri ve tüm Belediye çalışanları´nın yanı sıra Zonguldak Şoförler Odası ve memur sendikalarından toplu katılımlar bekleniyor.


Basına ve kamuoyuna teşekkür


Zonguldak Platformu çalışma grubu tarafından yapılan değerlendirmede basına ve kamuoyuna teşekkür edildi. Zonguldak şehir merkezinin trafik sorunundan kurtarılması için çözüm arayışlarından birinin Mithatpaşa Tüneli olduğu belirtilen değerlendirmede; "Bir haftadır devam eden kampanya da basının ve kamuoyunun yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Basınımız kamuoyunun bu talebinin dile getirilmesinde kampanya katılarak ve duyurarak daha fazla kesime ulaşılmasında önemli bir köprü olmuştur.


Kampanya ya bu kadar ilgi olduysa bunda basınımızın payı çok büyüktür. Gerek basınımızın gerekse kamuoyunun aynı ilgi ve destekleri sürdürmeleri Mithatpaşa veya alternatif bir projenin hayata geçmesinde en etkili yol olacaktır. İmza kampanyasının tamamlanmasının ardından toplanacak olan çalışma kurulumuz sonrasında izlenecek prosedür konusunda makamlarla irtibata geçilecektir" denildi.


Türkmen, kampanyayı değerlendirdi


Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;yle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek; "Mithatpaşa Tüneli´nin etüd proje ihalesi bitti. Zonguldak´ın en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi ama altyapı eksiği var. Onları da tamamlayacağız ve çalışıyoruz. Sivil toplum örgütleri de gayret gösteriyorlar ve ayrıca onlara teşekkür ediyoruz. Doğru projeler, doğru fikirlerle Zonguldak´ın gelişmesini sağlama adına hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu sadece siyasilerin işi değildir. Ama zaman veremiyoruz. Çünkü bu büyük bir projedir. Parasal itibariyle büyüktür. Şu zaman olur dersek milletimizi yanıltmış oluruz ve kendimizi de o tip bir şeyle bağlamak istemiyorum. Ne zamanki imkanlarımız çok daha yüksek olur fırsatı hemen değerlendiririz. Olmayan bir şeyin değerlendirmesi de olmaz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi