İslam Alemi&[#]8217;nin iştirakle beklediği Ramazan ayına çok az bir süre kalması ile birlikte Müftülüğün çalışmalarını değerlendiren Müftü Vekili Ahmet Silkin, bu yıl Ramazan ayında Merkez Ulucami&[#]8217;de hatipli teravih namazı kılınacağını belirtti. Silkin, &[#]8220;Müslümanların iştirakle beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının gölgesi artık üzerimize düşmüş bulunmaktadır. Önümüzdeki Cuma günü oruçta olacağız ve ilk teravih namazını kılacağız. Vatandaşlar Ramazan ayında diğer aylardan çok hayır ve hasenata, ibadetlere yönelirler, güzel iş yapma için yarışırlar. Ramazan ayında teravih namazları kılınır. Bu namazlar insanları huzura, mutluluğa eriştiren namazlardır. Bu Ramazan ayında da teravih namazları her yıl olduğu gibi Merkez Ulucami&[#]8217;de de kılınacaktır. Ulucami&[#]8217;nin bir bölümünde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Arzu eden kardeşlerimiz hatimle kılınacak olan teravih namazlarına iştirak edebilirler&[#]8221; dedi.
Ramazan ayı dolayısıyla personellere gerekli uyarılar yaparak camilerde temizlik yapıldığını bildiren Silkin, &[#]8220;Ramazan ayı münasebetiyle görevli personellerimize gerekli uyarılar yapıldı. Onlar da gerekli hassasiyeti göstererek hazırlıklarına başladı. Camilerin dış temizliği olmak üzere, bütün şadırvanları, alt ve üst mekanları elden geçirilip temizlenmiştir. Ayrıca imkanlar ölçüsünde camilerin halıları da yıkanmış ibadete hazır hale getirilmiştir. Ramazan ayında görevlilerimiz daha çok cemaat ile ilgilenecekler, bazı nasihatlerde bulunacaklar. Ayrıca toplumumuzda teravih namazları toplumumuz da çarçabuk kılınan namazlar olarak algılanıyor. Teravih namazları uygun bir şekilde kılınmalı. Aceleci davranılmamalı ve ilmihallerde gösterilen şekilde, kurallarına uygun bir şekilde kılınmalı&[#]8221; diye konuştu.
Müftü Vekili Ahmet Silkin, belirlenen 6.5 TL&[#]8217;lik fitre fiyatının da Ramazan ayı içerisinde durumu iyi olmayanlara verilebileceğini kaydetti. Ahmet Silkin, &[#]8220;Fitre fiyatı her sene yeni, yeni belirleniyor. Bu sene ki tespitlerde de fitre fiyatı 6.5 lira olarak belirlenmiştir. Fitre bilindiği gibi fakirlere yoksullara, yolda kalmışlara, güçsüz ve halsiz durumu müsait olmayan kişilere verilir ki bu da sosyal bir yardımlaşmadır. Bu yardımlaşma da İslam&[#]8217;ın en temel yardımlaşmalarından birisidir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi