Patpat dağıtım törenine, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Alaplı İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Şen Zirai Aletler Firması sahipleri Murat Şen, Ömer Şen ve çiftçiler katıldı. Hibe desteği ile ilgili bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, &[#]8220;Zonguldak ilinde toplam 775 Bin TL tarım alet ve ekipmanını çiftçilerimizle buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Bu yaklaşık 210 civarında çiftçimizin ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Burada olduğu gibi herkesin bahçe traktörü ile değil, ekim dikim makineleri, hasat makineleri, balya makineleri ve süt sağma üniteleri ve soğuk hava sistemli araçlara varıncaya kadar toplam 210 çiftçimizin ihtiyacını karşıladık. Öncelikle verdiğimiz 47 adet hibe patpatlar çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. Ama şunu belirtmek isterim ki verdiğimiz patpatları ulaşım aracı olarak, köyden köye, köyden beldeye ya da köyden ilçeye bir taşıma aracı olarak kullanmanıza gönlüm razı olmaz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı 81 ilde ülke genelinde devasa kaynakları harekete geçirmek suretiyle kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı diye bir projesi var. 5. etap açıldı. Bundan önce çiftçilerimiz 5 etap yararlandı. Buda 5. etabın bir parçası bundan sonra 2012 yılına kadar bu yardımlar devam edecek. Tarım alet ve makinelerimiz da 30 çeşit makineyi bakanlığımız desteklemekte. Global krizin yaşandığı dünyada ve ülkemizde en azından 30 çeşit makine imalatçısına bu paraların transfer edilmesi ve sıcak paranın piyasaya sürülmesi yüzde 50 oranında çiftçilerimizin de yastık altındaki paraların piyasaya sürülmesi piyasadaki canlılığı ve üretim çalışmalarının sağlanmasını teşvik edecektir. Çok olumlu bulduğumuz bu çalışmanın yararlı olmasını ve çiftçilerimizin yakın ilgisini bekliyoruz. Alaplı´mızdaki çiftçilerimizin sadece bahçe traktörü değil, bu 30 çeşit tarım aleti ihtiyacı konusunda talepte bulunmalarını bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, İl Tarım Müdürlüğüne çiftçilere verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirterek, &[#]8221;Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı´nın Tedgem projesi adı altında sürdürdüğü makine donanım desteği çerçevesindeki hibe patpatlar çiftçilerimize hayırlı olsun&[#]8221; dedi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da konuşmasında İl Tarım Müdürü Yusuf Akın´a ilçeye yapmış olduğu desteklerinden, yardımlarından ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini belirtti. Konuşmaların ardından 47 adet hibe patpat sahiplerine teslim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi