AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kastamonu’da bulunan bazı Bölge Müdürlüklerinde önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Makamlarında görüştüğü Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Sami Uyar ve Devlet Su işleri (DSİ) 23. Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu ile Kdz. Ereğli ve mahallerinin sorunlarını masaya yatıran Çakır, Ereğli adına olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerinin müjdesini verdi.

UYAR İLE GÖRÜŞTÜ, SORUNLARI İLETTİ
Beraberinde Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol ve bazı partilier ile birlikte Ereğli ve Zonguldak’ın DSİ ile Karayollarının bağlı olduğu Kastamanu Bölge Müdürlüklerine giden Çakır, ilk ziyaretini Karayolları Bölge Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Sami Uyar’a gerçekleştirdi. Burada yaklaşık 1 saate yakın kalan Çakır ve beraberindeki isimler, Uyar’a Ereğli’nin Ormanlı Beledesi ile ilçenin Kıyıcak ve Kepez mahallelerinin karayolları ile ilgİli talep, istek ve sorunlarını maddeler hâklinde sıraladı ve çalışmaların hızlandırılması için girişimde bulundu.

Özellikle Kepez Mahallesi duble yol güzergahında araçların park edebilmeleri için yol kenarına cep yapılmasını sorunu ele alan taraflar, Ormanlı ile Kızılcapınar arasındaki geçiş yolununda yaşanan sorunun da kısa sürede çözümlenmesini isteyerek, Alaplı-Ereğli arasındaki Kıyıcak Mahallesi sapağında duble yoldan mahalleye geçiş sağlanması için alternatif proje geliştirilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

Çakır ve beraberindekilerin taleplerini tek tek tek alan Bölge Müdürü Uyar sorunun çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine özellikle vurgu yaptı.

DSİ İLE SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Uyar’ın ardından Devlet Su işleri (DSİ) 23. Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu’nun makamına geçen Çakır ve beraberindeki heyet, burada ise Ormanlı Çiller Deresinin ıslahı, Ereğli Kabasakal deresinin ihale süreci ile Kdz. Ereğli Dağevleri bölgesindeki ıslah çalışmasını gündeme alarak, ayrıntılı bir şekilde görüştü.
ÇAKIR GÖRÜŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ
Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve Ereğli ve köylerinin sorunlarını ilgili makamlara iletmek amacıyla gece-gündüz çalıştıklarını anlatan Çakır görüşmeleri değerlendirerek şunları söyledi:
“İlçemizin her türlü sorunu ciddiye alıyor ve çözümü adına çalışıyoruz. Bugün Kastamonu’da Bölge Müdürlüğü nezninde yaptığımız görüşmelerden oldukça umutlu ayrıldık. Özellikle vatandaşlardan, esnaflarımızdan bize gelen talepleri ilk elden kendilerine iletme fırsatı bulduk. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde gerek Karayolları ile gerekse DSİ ile ilgili beklentileri dosyalar halinde sunduk ve kısa sürede çözümü noktasında takipçi olmalarını istedik.
“KABASAKAL DERESİ TAMAM”
Özellikle DSİ ile ilgili ilçemiz Kabasakal deresinin yeniden ihale edilerek, dere ıslahının kısa sürede tamamlanacağı noktasında aldığımız bilgi bizleri sevindirdi. Biliyorsunuz bu dere ıslahı bizim en fazla üzerinde durduğumuz konuların başında geliyordu. Yine Karayollarımız ile gerek Ormanlı’nın gerekse diğer mahallerimizin yol beklentilerini masaya yatırdık. Ben kendim adına oldukça verimli geçen görüşmeler olarak bu konuyu değerlendiriyorum. Ereğlimizin her sorunu sümen altı edilmeden takip edilecek” şekilde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi