CHP eski İl Başkanı Halil Furat, CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu’yu eleştirerek, “Merkez İlçe Başkanı, ‘Ahmet Altun’u destekleyeceğiz’ diye açıklama yaptı, hiç delegeye sordunuz mu? Milletvekili Şerafettin Turpcu, nasıl önseçimi beğendiyse, takdir ettiyse, bisküvi kutularıyla yapılan delege seçimlerini de o kadar reddedecekti. Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi’ni kim kurdurttu, bu hareketi kurdurtan Turpcu’nun ta kendisidir” dedi.

Konuşmasında yola birlikte çıktığı Harun Akın’ı eleştiren Ertuğrul Koltuk, “Senin bitmeyen isteklerinden, doymayan arzularından, sürekli bir yerlere aday olmak istemen beni çok yıprattı. Çizdiğin stratejiler yüzünden örgütlere karşı kötü görünen hep ben oldum. Senden kendi adıma ne istedim? Seni hep TBMM’ye taşımak istedim. Kontenjan adaylığı sessizce kabul eden il örgütü olarak tarihe geçtik. Ön eğilimle kontenjanı kabul ederek kimlerin hakkını yedik” diye konuştu.

Harun Akın da, Koltuk’a yanıt vererek, “Bütün organlarımı muayene ettireceğim, nasıl böyle bu kadar sabırlı davranabiliyorum? Ben artık veda ediyorum, CHP’ye verdiklerim, kattıklarımın hiç mi önemi yok? Mimar olan eşimi bu hale kadar düşürdüyseniz, lanet olsun. Ben Ertuğrul Koltuk'a haftalar önce ‘seni taşıyamam’ dedim. ‘Çık ilçelerden destek iste’ dedim, bir ilçeden destek alamadın. Yola birlikte çıktığım beş arkadaşım her seçimde benim başıma bela oldu” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, milletvekili olarak her şeyi partilinin önünde yaptıklarını belirterek, “Kongrede hiç Zonguldak’ın sorunlarını konuşmadık, birbirimize saldırıyoruz. Seçme ve seçilme sistemimiz değişmediği sürece bu kavgalar devam edecek. Ertuğrul Koltuk’a aday olmamasını ben söyledim. Halil Furat da, Koltuk ve Coşkun’la problemli ayrıldı. Kilimli ve Merkez ilçe kongrelerinde beni eleştirdi. Onu buradan kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı'nın 35'inci Olağan Genel Kurulu, dün gerçekleştirildi. Ahmet Altun, Tarık Coşkun ve Nuredtin Yolcu’nun listelerinin yarıştığı kongrede Başkanlığa Ahmet Altun seçildi. Kongrede, sert tartışmalar ve arbedeler yaşandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu’nda yapılan kongreye; Genel Merkez düzeyinde katılım olmazken, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 22’nci Dönem Milletvekili Harun Akın, 23-24’üncü Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İlçe-Belde Belediye Başkanları, İlçe-Belde Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile partililer katıldı.

Kongrede, Divan Başkanlığı’na Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç seçildi. Aslankılıç, seçimin blok liste ile gidilmesi için oylamaya sundu. Av. Deniz Dilaver'in blok değil, de çarşaf listeyle seçime gidilmesi gerektiği önerisi salonda tartışmalara neden oldu. Pusula TV'de Atilla Öksüz'ün sorularını yanıtlayan Deniz Dilaver, kongrede yeterli sayı olmadığından blok listeyle yapılmasının hukuka uygun olmadığını açıkladı. Dilaver, kürsüden yaptığı konuşmada, parti içi demokrasiyi eleştirerek, CHP üst kurul delegeliğine bağımsız aday olmak istediğini açıkladı.

FURAT: “CUMHURİYETÇİ GELECEK HAREKETİ’Nİ KURDURTAN TURPCU’NUN TA KENDİSİDİR”

CHP eski İl Başkanı Halil Furat, parti içi çekişmeden ziyade Zonguldak sorunlarıyla ilgilenilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Zonguldak’ın o kadar çok sorunu var ki, biz ancak seyrediyoruz. Kentte eylem kararları alınırsa, milletvekilleri öyle katılıyor. Bizim milletvekilleri, ‘il başkanı kim, ilçe başkanı kim olacak?’ onun hesabını yapıyor. Zonguldak’ın, CHP’nin ve muhalefetin siyasetine ihtiyacı var. Milletvekillerinin gündem yaratması gerekiyor. Bizim partiyi değil, Zonguldak’ı işgal etmemiz gerekiyor. Ertuğrul Koltuk, arkadaşım düştü. Biz siyasi olarak anlaşamasak da, ben kimsenin arkasından puştluk yapmam. Ben ona sahip çıktım. Merkez İlçe Başkanı, ‘Ahmet Altun’u destekleyeceğiz’ diye açıklama yaptı, hiç delegeye sordunuz mu? Milletvekili Şerafettin Turpcu, nasıl önseçimi beğendiyse, takdir ettiyse, bisküvi kutularıyla yapılan delege seçimlerini de o kadar reddedecekti. Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi’ni kim kurdurttu, bu hareketi kurdurtan Turpcu’nun ta kendisidir.”

KOLTUK: “VEFA VE DOST İLİŞKİSİYLE SİYASET YAPTIM”

Kongrede aday olmayan İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında Harun Akın’ı eleştiren Koltuk, Divan Başkanı Aslankılıç’tan zaman zaman uyarılar aldı. Koltuk, öncelikle Furat’a, “Ben düşmedim Sayın Furat” diye cevap vererek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dimdik ayaktayım, CHP rozeti yakamda sürekli duracak ve kimse de onu oradan alamaz. Sizler benim ailemsiniz, CHP benim baba ocağımdır. Babamın sadakat ve liyakat öğretileriyle büyüdüm. Vefa ve dost ilişkisiyle siyaset yaptım. Yol arkadaşlarımdan bugün ayrılıyorum.”

“SÜREKLİ BİR YERLERE ADAY OLMAK İSTEMEN BENİ ÇOK YIPRATTI”

Konuşmasına, yola birlikte çıktığı Harun Akın’ı eleştirerek devam eden Koltuk, “Senin bitmeyen isteklerinden, doymayan arzularından, sürekli bir yerlere aday olmak istemen beni çok yıprattı. Çizdiğin stratejiler yüzünden örgütlere karşı kötü görünen hep ben oldum. Senden kendi adıma ne istedim? Seni hep TBMM’ye taşımak istedim. Kontenjan adaylığını sessizce kabul eden il örgütü olarak tarihe geçtik. Ön eğilimle kontenjanı kabul ederek, kimlerin hakkını yedik” dedi.

AKIN: “BASIN ÖNÜNDE BENİ BU HALE DÜŞÜRÜYORSUNUZ, YAZIKLAR OLSUN SİZE”

Konuşma sırası gelmemesine rağmen Harun Akın, kürsüye çıkıp Koltuk’a yanıt vermek istedi. Akın, partide her şeye sabır gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bütün organlarımı muayene ettireceğim, nasıl böyle bu kadar sabırlı davranabiliyorum? Ben artık veda ediyorum, CHP’ye verdiklerim, kattıklarımın hiç mi önemi yok? Bu şehrin her metrekaresini soluyarak bu günlere geldim. Mimar olan eşimi bu hale kadar düşürdüyseniz, lanet olsun. Çapı-çupuna bakmadan buralara getirdiğim insanlar yürüsün. Bugünden sonra sizlere veda ediyorum. 1980’den sonra askerden geldim ve partiye üye oldum. Ben siyasette hiçbir arkadaşıma ‘senin miadın bitti’ demedim. Zonguldak adına yazıklar olsun size. Benim konumumdaki birini basın önünde bu hale düşürüyorsunuz, yazıklar olsun size. Ben kongrede sizlere cevap vermekten yoruldum. Haberal döneminde belediye meclis üyesi listelerini nerede yaptınız? Benim TTK ve Erdemir’le ilgili yaptığım çalışmaları söylemezsiniz. Ben Ertuğrul Koltuk'a haftalar önce ‘seni taşıyamam’ dedim. ‘Çık ilçelerden destek iste’ dedim, bir ilçeden destek alamadın. Yola birlikte çıktığım beş arkadaşım her seçimde benim başıma bela oldu.”

ALTUN: “GÜN, ZONGULDAK’I YENİDEN CHP’NİN KALESİ HALİNE GETİRME GÜNÜDÜR”

Kongrede aday olan isimler sırasıyla konuşmalarını yaptılar. İlk olarak konuşan Ahmet Altun, “Demokrasinin gereği olarak farklı seslere ve fikirlere yer verebilen tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Zaman zaman bu durum kırgınlıklara neden olabilmektedir. Ancak, gün birlik günüdür, gün el ele verme ve Zonguldak’ı yeniden CHP’nin kalesi haline getirme günüdür” dedi.

COŞKUN: “KAVGALARDAN İKTİDAR OLABİLME GİBİ BİR ÇABAMIZ YOK”

Başkan Adayı Tarık Coşkun da, böyle kavgalarla partinin iktidar olamayacağını belirterek, “Kendimizi sorgulamamız lazım, gece yatağımıza yattığımızda vicdanımız rahat mı? Parti içine yönelik siyaset yapıyoruz, enerjimizi parti içi siyasete harcıyoruz. Yaptığımız kavgalardan iktidar olabilme gibi bir çabamız yok” diye konuştu.

YOLCU: “PARTİ İÇİNDE İKTİDAR OLMA DERDİ VAR”

Başkan Adayı Nuredtin Yolcu ise, konuşmasında, bu kavgalı ortamdan iktidar çıkabileceğine inanıp inanılmadığını sordu. Yolcu, “CHP'de iktidar olma değil, parti içinde iktidar olma derdi var. Ben diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor, hangi arkadaşımız kazanırsa kazansın, CHP kazansın” dedi.

DEMİRTAŞ: “SEN-BEN ADAMI OLMAK YERİNE CHP’NİN VE ZONGULDAK’IN ADAMI OLSUNLAR”

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasına hükümeti eleştirerek başladı. Parti içi çekişmelerin oyları düşürdüğünü vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

“Koltuk kavgası yüzünden, İl ve İlçe Başkanlarının kavgasından, bizim de hatalarımızdan dolayı oylarımız düştü. Yarın seçim olacakmış gibi bizim seçime hazırlanmamız lazım. AKP’nin içte ve dışta uyguladığı yanlış politikalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerginlik politikaları bizi canımızdan bezdirdi. Bazı arkadaşlarımız sen-ben adamı olmak yerine CHP’nin ve Zonguldak’ın adamı olsunlar. Kongrede 3 adayın olması demokrasinin işlediğini gösterir. Ertuğrul Koltuk’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, kongrenin hayırlı olmasını dilerim."

TURPCU: “KOLTUK’A ADAY OLMAMASINI BEN SÖYLEDİM”

Son olarak söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da, milletvekili olarak her şeyi partilinin önünde yaptıklarını belirterek, “Kongrede hiç Zonguldak’ın sorunlarını konuşmadık, birbirimize saldırıyoruz. Seçme ve seçilme sistemimiz değişmediği sürece bu kavgalar devam edecek. Ertuğrul Koltuk’a aday olmamasını ben söyledim. Halil Furat da, Koltuk ve Coşkun’la problemli ayrıldı. Kilimli ve Merkez İlçe kongrelerinde beni eleştirdi. Onu buradan kınıyorum” dedi.

Turpcu, konuşmasında, hükümeti de eleştirerek, 31 Aralık 2015 Perşembe günü Zonguldak’a gelmesi beklenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulundu. Bakanların şov değil, iş yapmak için gelirlerse başlarının üzerinde yerleri olduğunu söyleyen Milletvekili Turpcu, kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından oylama işlemi başladı. Kayıtlı 610 delegeden kongreye katılan 509 delege oy kullandı. Oylama sonucunda 340 oy alan Ahmet Altun’un listesi seçimi kazandı. Nuredtin Yolcu 125 oy, Tarık Coşkun 38 oy alırken, 6 oy da geçersiz sayıldı.

Ahmet Altun başkanlığındaki Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu: Serpil Akcin, Volkan Alkaç, Merve Arslan, Mustafa Arslan, Derya Bayar, Fırat Birkan, Ahmet Cinel, Hatice Çelik, Metin Demircioğlu, M. Zeki Esen, Engin Güner, Cihat Kalafat, Z. Fuat Kalaycı, Tacettin Kenanoğlu, Cengiz Koşar, Nursel Kutman, Mehmet Mocan, Asiye Sarı, Nazire Usta, Harun Yücel.

Disiplin Kurulu’na: Şeref Aydınlı, Yavuz Boz, İsmet Çebi, Murat Gürdal, Selahattin Günaydın, Cemil Usluer, Zeki Salvador, Mehmet Yaramış, Ercan Yüksel, Kurultay Delegeliklerine ise; Muharrem Akdemir, Harun Akın, Ahmet Altun, Şengül Burgucu, İsmail İnam, Ş. Sertan Ocakcı, Halil Posbıyık, B. Ceyda Sönmez, Nuri Tekin, Ebru Uzun seçildi.



Editör: Pusula Gazetesi