Alınan bilgiye göre, 2 ay önce bacağına kene yapışan Gökçebey Çok Programlı Lisesi Elektrik Bölümü 3. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Sezer Usulcuk, büyük bir korku yaşadı. Arkadaşından ödünç aldığı bisikletle 5 kilometre mesafedeki hastaneye gitmek üzere yola çıkan Usulcuk, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Olay yeri yakınındaki bir fabrikanın doktorunun ilk müdahaleyi yaptığı Uslucuk, ambulans ile Çaycuma Devlet Hastanesi´ne, oradan da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi.

Aradan geçen 45 günde, 3 kez ameliyat olmasına rağmen eski sağlığına kavuşamayan Usulcuk, yürüyebilmek için her gün dua ediyor. Olay hakkında gazetecilere bilgi veren Sezer Usulcuk, her şeyin banyoda bacağına kene yapıştığını fark etmesiyle başladığını ifade ederek, "Anneme kene ısırdığını söyledim ve arkadaşımdan ödünç bisiklet alarak yola çıktım. Yola çıktıktan sonra bisikletin tekerlerine hava basmak için uğradığım araç yıkama firmasından yola doğru tam çıktığım sırada otomobil çarptı. Yaklaşık 35 metre araçla sürüklendim. Kazada omurilik ve bacak sinirlerimde zedelenme ile bazı kaburgalarım ve bacaklarımda kırılma meydana geldi. Bacağıma yapışan kene, sanırım kaza sırasında düştü. Tetkiklerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına da rastlanmadı. Belli peryotlarla hastaneye kontrole gidiyorum. Doktorlar yürümemin zor olduğunu söylüyor; ama ben Alah´ın izniyle iyileşeceğim.´´ diye konuştu.

Oğlunun büyük şehirlerdeki hastanelerde tedavi görmesi durumunda iyileşeceğine inandığını belirten anne Müjgan Usulcuk ise "Ne yazık ki buna maddi imkanımız el vermiyor. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Doktorlar oğlumun yürümesinin zor olduğunu söylüyor. Biz ise umudumuzu koruyoruz. Evladımı rahatsızlığına uygun branş hastanelerine maddi imkansızlıktan götüremiyoruz. Bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi