Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Meclis Başkanı Zeki Us ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Çınar Boru ve Profil Fabrikası´nın sahibi Abdurrahman Çınar´ı ziyaret ederek, teşekkür plaketi sundu.

Mehmet Genç, Özdemir Boru ve Çınar Boru´nun ardından Türkiye´deki ilk 500 şirket arasında daha ön sıralarda yer alan ERDEMİR´i de ziyaret edip teşekkür etmek istediklerini ancak randevu alamadıklarını ifade etti


8 ŞİDDETİNDE DEPREM GEÇİRDİK

Ziyaret sırasında yaşanan ekonomik krizi değerlendiren Çınar, "Büyük bir deprem geçirdik ama 7 nokta küsur, 8´e varan bir deprem geçirdik. Çok büyük bir sarsıntı geçirdik ama Allah´a sonsuz şükrediyorum ayakta kaldık. Bu kriz bizim Türkiye ile alakalı değil dünya ile ilgili. Dünyanın her tarafı kavruluyor. Bakın Avrupa´ya halen daha mal satamıyoruz. 600 dolara düşüldü ama halen daha profil almıyor Avrupa. İhtiyaçlarını kendi iç piyasalarından karşılıyorlar. Eskiden kendi iç piyasaları yetmiyordu. Geçen sene ben mal yetiştiremiyordum. Bakın dünya metal sektörü yüzde 50 ile çalışıyor. ERDEMİR yüzde 80 kapasitenin üzerinde çalışıyor. Yüzde 30- yüzde 50 kapasite ile çalışan fabrika çok az. Herkes şu anda kendini ayakta tutmaya çalışıyor. Biz 2008 gibi bir sene hiç yaşamadık. 2007´nin Kasım Aralık aylarında başladı geçen sene 7. aya kadar muazzam bir fırlama yaptı metal. 8 ve 9. ay duraklama. Ekimde bir anda düşmeye başladı. 2008´de kaybettiğimizi tekrar kazanmamız için en az bir 5 sene geçmesi gerekiyor." diye konuştu.


BU GÜNLERE ERDEMİR SAYESİNDE GELDİM

Çınar, bir kuruma randevu vermediklerine göre kendilerine hiç randevu vermeyeceklerini ifade ederek, "Koskoca Ticaret Odası, resmi bir kuruluş, randevu alamıyorsa biz nasıl randevu alalım? Ereğli´yi koruma diye bir şeyleri yok. Bizim yanımızda efendim bizim tozumuzu, dumanımızı yiyen diye bir şeyleri yok artık. Eskiden müdür kabul etmese, yukarıdan talimat geliyordu. Şimdi öyle bir şey de yok. Ereğli´de bazılarına da veriyorlar ama. Muhammed´in kaşını gözünü beğenmiyorlar da Niyazi´nin kini beğeniyorlar. Çünkü buranın sahibi yok. Burası OYAK. ERDEMİR Ereğli´nindir. Ben ERDEMİR´e her zaman daha iyi bir gözle bakıyorum. Çünkü ben bu seviyeye ERDEMİR vasıtasıyla geldim." ifadesini kullandı.

ERDEMİR yönetiminden kendilerine teşekkür etmek için randevu talep ettiklerini ve randevu verilmesi için kendilerine dönülmediğini söyleyen Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç ise, "Herhalde çok yoğun işler vardır" dedi. Genç, konuşmasında şunları dile getirdi: "Karadeniz Ereğli´de kriz 2006´dan sonra başladı. Ereğli, 2006 yılına dönmesi için herhalde bir beş yıl harcar. Ben Ereğli´nin genel ekonomisiyle ilgili bunu söylüyorum. Bu küçük esnafta da böyle, sanayicimizde de böyle. Dünyada yaşanan kriz Ereğli´de tsunami noktasında oldu. Ve halen de devam ediyor etkileri. Önce Fevzi beyi ziyaret ettik. Özdemir Boru, Çınar Boru ve ERDEMİR´den randevu talep ettik. Sizlere teşekkür etmek için. Fevzi Özdemir bize randevu verdi ve kendisini ziyaret edip teşekkür ettik. Sizin de umreden dönmenizi bekledik. Bu günde size bir teşekkür etmek için Ereğli TSO olarak plaket vermek istedik. Ayrıca ERDEMİR´e de teşekkür etmek için randevu talep ettik. Bir haftadır henüz randevu alamdık. Bu gün randevu vermek üzere döneceklerini söylediler. Hafta içi bizi ne zaman kabul edeceklerse, bu gün herhalde dönecekler. Onlardan da randevu verecekleri saat ve zamanı bekliyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi