Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü´ndeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen baba N.B, anne N.B, çocukları Y.B, Ö.B ve M.B, cumhuriyet savcılığına çıkarıldılar.
Mahkemeye sevk edilenlerden baba N.B, anne N.B ve Ö.Y. tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-OLAY-
2 gün önce Nurettin B´ye ait kullanılmayan eski evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülmüştü.
Nurettin B´nin çocukları Y.B, Ö.B ve M.B. kendilerine ait maden şirketinde temizlik yapan Sedat K´nın (31) yanına giderek, evlerini, eskiye dayalı husumet nedeniyle aile mensuplarının yaktığını iddia edip, tehditte bulunarak ayrılmışlardı.
Bu arada, evlerinin bahçesinde bulunan Nurettin B´nin yoldan geçmekte olan kardeşler Serdar ve Salih K´ya küfür ederek, hakarette bulunması üzerine aralarında tartışma çıkmış, kavgaya dönüşen olaya, Nurettin B´nin eşi ve çocuklarının yanı sıra Sedat K. da karışmıştı.
Çıkan arbede sırasında boğazına çim makinesi isabet eden Serdar K, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.
Editör: Pusula Gazetesi